En liten vecka.

0

Vardag

Tänk så fort tiden går. Redan avverkat två arbetsveckor och en förkylning,den lyckades jag mota bort och slapp vara hemma särdeles länge. Vardagen börjar lunka på som vanligt. Nästa vecka börjar tonåringen i familjen sitt sista år i grundskolan.

Det är inte över än

Denna helg är min jobbhelg. Jag skulle haft semester då jag var medbjuden till en trädgårdsfest. Dessvärre insjuknade en av värdinnorna i covid, för andra gången! Detta trots vaccination. Så det är bara att fortsätta vara försiktig, hålla avstånd och använda munskydd. I vården måste vi fortfarande använda skyddsmaterial oavsett om vi och/eller våra vårdtagare är vaccinerade.

En liten tripp

Jag lät semestern dras tillbaka i går. Men söndagen fick vara kvar. Så när jag klev ut från vårt kontor väntade make med hundar i bilen. Vi for raka vägen ner till vårt lilla ruckel. Sent somnade jag så gott med fönstret på glänt. Och från storstugan hördes spraket från brasan i öppnaspisen.

Spontanitet

Med åren har jag blivit dålig på spontanitet. Jag har fått ett stort behov av planering och struktur. Så att åka litet hipp som happ till stugan blev litet som det blev. Inget klädombyte, ingen laddare, ingen necessär. Men allt löser sig. Allt viktigt utom laddare finns redan här. Och av någon anledning har jag haft en orakellek i handväskan i flera veckor. En bra övning för mig som snävat in på detta att vara spontan.

Budskap för veckan

Du är i början av något slags förändring/process. Nya kunskaper och med det nya vägar att gå. Men du är litet otålig och har  bråttom. Stanna upp, ge dig själv chansen att njuta på resans gång så att säga. Vägen till nya kunskaper är inte att rusa fram och inte se vad du lär dig på vägen. Utan att se och förstå att just detta är vad som sedan formar slutmålet. Gläds och njut av det du lärt dig så här långt. För att inte tappa fokus och hasta fram. Ta dig tid att sköta om dig själv. Håll kropp och själ friska. Ät bättre, sov ordentligt framför allt rör på dig. Att motionera är en väg till inre lugn som inte kostar det minsta. Promenader i naturen där du kan stanna upp och lyssna till vad ditt inre jag vill säga. Det finns alltid människor som har andra åsikter än du, som tycker dina val inte duger eller att du borde göra än si än så. Gå inte in i dessa konflikter. De tjänar inget till. Bemöt det endast med vänlig, medmänsklig bestämdhet. Sjunk inte ner till den där bittra nivån. Det kan vara svårt att inte hamna i försvarsställning. Men backa och andas djupt. De som bemöter dig negativt och stundom rent elakt, mår inte särdeles bra. De är fast i sin egen negativa spiral, de är i den dygnet runt. Du är inte en del av den. Du kan gå därifrån. Och göra det med ett medkännande vänligt bemötande. På så vis behåller du din energi hos dig. Där den skall vara. Och du kommer känna en oerhörd lättnad och till och med stolthet att du inte lät dig dras med i något som inte är ditt att agera på.

❤Med Kärlek❤

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke