Ljusmagi för vardag och livet.

0

 

Tänd ett ljus

Jag är en person som behöver vara konkret med mig själv. Tydlighet är viktigt. Annars kan jag lätt svepas med. Att leva med utmattning är en balansgång. Även det en brinner för och älskar kan ta på krafterna. För att åter få/behålla orken använder jag bland annat ljusmagi. För mig är ljusmagi perfekt. Det går att göra väldigt enkelt till en “hela kitet ritual”.

Regnbågens färger,oljor och tecken.

Jag älskar min ljusmagi. Men även jag var barn i början. Från enkelhet till mer avancerad magi. Jag är litet som Gollum när jag kommer till en affär med färgade ljus. Samlar på mig. Och handen på hjärtat behöver jag inte fler ljus. Men kan inte stoppa mig själv alltid. Jag hade en period när jag gjorde magiska ljusoljor att smörja ljusen med.  Men nu mer ristar jag hellre in mina intentioner i ljuset. Förstärker ibland med att skriva vad jag önskar in eller ut på ett lagerblad eller en papperslapp. Som jag bränner eller gräver ner i jord.

I det enkla

Det enda du behöver är ett vitt ljus en ljusstake och litet lugn och ro och en avskalad plats att ha ditt brinnande ljus på. Allt annat kan komma med tid och lust. Med en stoppnål ristar du in symboler,ord eller bilder som betyder något för dig. Det finns allt från runor till häxans eget alfabet. Eller bara ord. Se till att få vara ensam när du förbereder ditt ljus. Tänd en rökelse om du gillar det. Fokusera på intentionen, varför och vad du vill manifestera in eller ut/bort. Tänd ditt ljus, sitt så länge du behöver. Meditera/tänk på vad du nu bestämt dig för.  Har du ett mindre ljus låt det brinna ut. Ett vanligt stort ljus kan återanvändas eller tändas flera gånger under så många dagar det tar för det att brinna ut. Jag gör oftast min ljusmagi på kvällen och låter ljuset brinna ut under natten.

OBS

Blås a l d r i g ut ditt ljus. Släck med fingrarna eller ljussläckare. Det finns tider som är bättre/sämre för ljusritualer. Beroende på vad du vill önska in eller ut. En del kommer säga att jag är slarvig och inte följer “ritualerna”. Tro mig det viktigaste i en ljusritual är inte hela världens olika krav på vad som är “riktigt” eller “rätt”. Det är DIN önskan DIN intention som är i centrum.

🩷Med Kärlek🩷

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke