Nu kliver jag fram! Nyheter och budskap för veckan.

När trygghetsbehovet blir fängslande

Jag har alltid haft ett behov av trygghet. Hellre ett arbete jag vantrivs med än inget alls. Bättre vänner som kanske inte är bra för mig, än inga alls. När utmattningen tog mig i sitt grepp en andra gång började en känsla göra sig hörd. Min egen. Den jag valt att tysta ordentligt genom att hela tiden vända ut och in på mig själv för att passa in, vara duktig,behövd och uppskattad. Min röst gick inte att tysta denna gång! Trygghetsbehovet hade helt enkelt fängslat mig.

Långsamt

Så började en ny resa. Trevande började jag umgås med med mig själv. De egna tankarna,känslorna som så länge varit inlåsta och undangömda. Inte alltid så vackra eller snygga insikter. Långsamt tog jag ny kurs.

Kraften

Snabbt återkom en oerhört stark kraft. Den jag varit rädd för länge. Men nu var den välkommen. I bland kände jag mig buren av osynliga händer. Drömmar, budskap och den pirriga känslan när något/någon ville göra mig uppmärksam på sin närvaro. Denna gång valde jag att utforska den. Jag började med  egenstudier sedan ledda gruppträffar med likasinnade. Det var en ny värld som öppnade sig. Jag pluggade på. Och efter några år valde jag att utbilda mig till Tarotsierska. Jag hamnade sedemera här som bloggare. Vilket jag varit ett par år.

Många gånger har jag fått frågan om jag inte skall gå vidare. Höja ribban?! Jag trygghetsnarkomanen har nöjt svarat som tjuren Ferdinand. Att jag trivs som det är.  Jag är rädd om det jag har. Till slut fick jag en “spark i baken” i rätt riktning. Mina affirmationer började fungera. Kanske inte som jag hade önskat eller föreställt mig. Men som universum tänkt sig. Så i början av februari går jag min första mediumkurs. Sedan släpper jag sargen helt och kliver fram.

10 februari mellan kl 23:00-01:00

Gör jag mitt allra första pass  som Tarotsierska på Tarotguiderna.se. Det skall bli väldigt spännande, roligt och fantastiskt att få guida er med mina kort. Är oerhört tacksam.

 

Budskap för veckan som kommer.

Som sista läggningen 2021 förutspådde kommer året handla om miljö på flera plan. Och att komma i balans med sig själv via naturen. Denna vecka är det på det praktiska planet. Så enkla saker som att ordna sopsorteringen där hemma. En tråkig uppgift som lämnats alldeles för länge. Nu är det hög tid att få den att fungera.  Även behovet av fokus och egentid är viktigt. Vara med dig själv. Så förutom det praktiska är nu tid att skapa en plats för återhämtning. En själslig laddningnstation helt enkelt. Hur eller var spelar mindre roll. Men en alldeles egen plats för b a r a dig. Den syftar till att ge dig andrum och komma in i dig själv för att vila där en stund. Det praktiska runt detta går fort när du väl satt fart. Det finns också en liten känsla av att sitta fast, eller att saker inte går så snabbt som en tänkt sig. Skynda inte på i denna fråga. Ha inte bråttom vad det än gäller. Och framförallt gå inte händelserna i förväg.  Avvakta och vänta in.

❤Med Kärlek❤

På Tarotlinjen FrumagIka 210#

På FB; FrumagIka

På Instagram; fru.magika

Rivstart på nya året och budskap för veckan som kommer

Ketchupeffekten

Ni vet vad jag talar om tror jag. Ett stiltje, önskningar, eviga manifestationer. Och ändå händer inte ett enda dugg! Så huxflux händer massor på en väldigt kort tid. Och när det händer mig blir jag överväldigad och livrädd på samma gång. Nämen, klarar jag detta, är jag värd det här fantastiska, duger jag, vågar jag, framför allt orkar jag?

Ännu en hund

Ja, det blev så. Hund och hund. När denne underbare individ kom in i hemmet, undrade maken stilla. -Vilken bil tror du jag har råd att köpa för att “ponnyn” skall kunna lastas in?!  Jag h a d e förvarnat att denne vovve ÄR stor. Och nu är han här med allt vad det innebär. En tid av anpassning, Förändring av flockdynamiken tar tid både för djuren och oss människor.

Mer ändå 

I dagarna skriver jag papper på något som jag önskat och drömt om länge. Får nypa mig i armen varje dag för att förstå att det är sant. Och ni kära läsare kommer förstå vad det handlar om i sinom tid. Och på detta fantastiska stundar ett stort steg till nämligen min Mediumutbildning. Den första av flera jag planerar att gå.

En riktig mes

Ja det är den krassa sanningen. Är precis vad jag är. Feg, velig och rädd att förlora något/någon. Så till den milda grad att jag inte alltid vågar göra det jag önskar mest i livet. Och nu, står delar av önsklivet där och bankar på dörren. Kräver att jag agerar. För det känns tydligt att det är nu eller aldrig. Så jag drar ett djupt andetag och släpper “sargen”.

Budskap för veckan som kommer.

Denna vecka talas det om känslor. Allt från förälskelse till besvikelser. Och vikten av att ha litet balans i det hela. Korten i sig kan kännas obekväma för en del av er. Men inget drastiskt händer. Utan det handlar mer om att något inte riktigt blev som det var tänkt eller som en hoppats på. Och gjort är gjort. Så släpp vad det än är. Det är inte så farligt som det känns. Förstora inte upp det hela. För er som önskar in litet kärlek i vardagen kan det finnas litet flirt och roligt i senare delen av veckan. Och något slags utflykt eller helgtripp. Det gäller både er i relation och er singlar. En rätt jobbig tid ligger bakom er/dig/oss. Nu kan slutet anas och vad det än är/var så kommer det nu bli bättre. Här skulle jag säga att frukten av mödan kommer litet senare. Men du/ni kan redan se att den tuffa tiden klingar av. Vilket ger energi att stå kvar till slutet av det hela . Allt som allt litet flirt,utflykt kanske någon tillställning till helgen. Och hopp om bättre tider i vår.

❤Med Kärlek❤

 

2022-01-09 | Budskap | 1 kommentar.

Önskar Gott Nytt år med årets första budskap.

Gott Nytt År

Önskar jag alla er som följer min blogg. I skrivande stund faller snön i min Stockholmsförort. Sedan halvfem skottas och plogas det utan för hemmet.

Nyårsfirande

Hur firades nyår för er? Jag jobbade fram till 22. Tacksam för att det gick att cykla. Men fy så det smällde inne på södermalm. Hemma i förorten var det förvånande nog väldigt återhållsam med pangandet. Som den hundägare jag nu är var det en lättnad. Även om jag just nu har förmånen att äga fyra hundar som INTE blir rädda. Men så har det inte alltid varit. Många,många år har vi i det närmaste flytt ut till vår sommarstuga. Där har det om än inte helt smällfritt, varit en räddning att kunna vara. Jag är inte road av alla dessa fyrverkerier. Tycker det är förenat med mer skada än nöje. Jag har jobbat på en operationsavdelning sett skadorna på händer och ibland ansikte. Så nej, den korta “njutning” de ger väger inte upp alla skador,rädslor och nedskräpning det orsakar.

Jobbhelg

Jag jobbar inom hemtjänsten och mao varannan helg. Så ledig jul betyder jobb på nyår. Denna vecka betyder det må-må ledig en dag. Så jag kommer vara mör på måndagkväll, då jag går av för två lediga kvällar. Gissa om jag skall vila och dricka julklappsthé jag fått av rar kollega. För er som varit lediga önskar jag en fin första arbetsvecka detta år.

Budskap för veckan

Veckans budskap kommer från orakelleken Goddes Guidance.

Denna vecka handlar om att uttrycka sig. Och lita till sitt egenvärde, sina kunskaper och erfarenheter. Och då kreativt. Det behöver inte vara sång,musik, måleri mm. Det kan lika gärna vara det skrivna ordet. Både i form av skönlitterärt skrivande som att uttrycka något genom brev eller mejl. Det handlar om att stå i sin kraft att inte låta sig bli överkörd eller tvivla på sig själv. Den där magkänslan skall plockas fram och användas. Känns det obekvämt,fel eller bakvänt på något vis? Då är det dags att dra i nödbromsen. Du vet innerst inne så väl när något skaver. Eller när vissa individer i din närhet privat och på arbete/skola mm försöker få dig att agera eller tycka i deras riktning. Att vara diplomat är en fantastisk gåva. Men att utplåna sig och trycka undan sin inre röst är i n t e samma sak. Med eftertanke och dina erfarenheter kommer du klara detta galant.

❤Med Kärlek❤

 

God fortsättning och budskap för sista dagarna av året.

God fortsättning och tack

Önskar alla fina läsare en god fortsättning på de sista dagarna av 2021. Och från djupet av mitt hjärta ett varmt tack för alla fina,uppmuntrande ord jag fått från er alla. Utan er ingen blogg.  Jag hann pigga på mig och kunnat både arbeta och njuta av Julstämning, barn och barnbarn.

Barnbarn

Det är väldigt underbart detta med att få barnbarn. Något jag längtat efter, sedan jag lyfte upp vårt första barn till mitt bröst på förlossningen. Detta lilla barnbarn toppar allt. Att ha henne i famnen, se in i hennes ögon. Den bästa julklappen helt enkelt.

Årets sista budskap

Veckan budskap handlar om att släppa taget. Korpen talar om avslut. Året som gått skall läggas till de andra. Det som varit mindre bra är inget att hålla fast vid och ta med in i nästa år. Den talar även om förlust och sorg som varit. Att under denna sista skälvande vecka sörja och låta sig vara rotlös. Acceptera, lägga stoltheten åt sidan både inför dig själv och andra. Du skall vila, ta väl hand om dig nu och nästa år. Det finns delar av livet som behöver förändras och kommer så att göra. När du accepterar och öppnar upp för livets a l l a faser. Är det  lättare att följa dem och vara en del av dem. Låt naturen vara en del av din vardag meditera ute, finn din ro där. Vi är en del av moder jord. Året som ligger framför dig, vare sig du vill eller inte, kommer bli mer miljömedvetet både på det rent ekologiska planet men framför allt på det andliga.

❤Med Kärlek❤

 

 

Sjukstuga

Sjuk

Så kom vinterns rejäla förkylning. Ligger däckad sedan ett par dagar. Därför utgår bloggandet och med det även veckans budskap.

Var rädda om er

❤Med Kärlek❤

Adventstider och budskap för veckan.

Julstökigt

I köket puttrar kaffet ljus är tända och alla sover utom jag. Det doftar pepparkakor. Minns alla dessa jultider.  Tiden när jag tung av mina egna högt ställda krav alltid kände mig som jag aldrig riktigt, riktigt fick till det så perfekt som jag såg det i mitt inre.  I år är inget undantag. Men skillnade är att i år är det okej. Allt är inte perfekt. Definitivt inte städat och jultjusigt. Det är rent av julstökigt!

En enda röra

Den rena tvätten delar utrymmet i vardagsummet med lådor av julpynt. Soffan dignar av filtar och plädar i en enda röra. Ingen gör mig sällskap med kaffet eller morgonen. Alla sover för att vi julpysslade till sent. Stilla tänker jag oj, vilken röra. Och hade det varit mitt “gamla” jag som tänkt denna tanke hade händerna redan startat plocka och röja. Men, inte i år. Jag har hällt upp mitt heta kaffe. Stökat plats i soffan, njuter av kaffet, doften av pepparkakor och den lilla “byn” av miniatyrpepparkakshus vi  satte ihop under skratt och viss frustration igår kväll.

Budskap för veckan

Det finns en viss frustration i luften. Saker blir inte som du planerat och det involverar någon du planerat tillsammans med. Känslan av att bli överkörd och åsidosatt kan krypa sig på. Men, agera inte i affekt. Ilska hjälper inte. Det är viktigt att ta några djupa andetag, kanske finns det någon du kan bolla dessa känslor och situationen med. Så när du väl säger vad du har på hjärtat blir det tydligt,sakligt och visar att du inte tänker låta dig, dina planer eller det du åstadkommit förstöras/tas över av någon annan. Du har kommit långt och nu behöver du tro på dig själv.

❤Med Kärlek❤

 

 

Tankar om stress och Budskap för veckan.

 

Se människan

I mitt yrke som undersköterska går mycket ut på att möta de jag vårdar precis i ögonblicket där och då. Att bekräfta den jag vårdar precis i det ögonblicket. Inte döma eller fördöma. Det är ett mantra jag haft med mig i alla år. Som ung och oerfaren i mitt yrke var det inte alltid så lätt. Men med ålder och egna erfarenheter av livet blev det enklare. Och det är något oerhört skört och vackert att dela dessa stunder med de jag vårdar. Stunderna av totalt samförstånd. Stunder där jag får ynnesten att se hela människan jag har framför mig. När samspelet oss i mellan blir som en gemensam rörelse.

Stress

Vårdyrket är stressigt oavsett yrkeskategori eller inriktning. Får/har en inte redskap att hantera det så kan det bli skadligt. Som utmattad är det många som ifrågasätter varför jag valt att åter igen gå tillbaka till ett yrke som berövade min person på mycket. Då brukar jag säga att med rätt redskap kommer en långt. Och för mig är ett sätt att hantera stressen på jobbet att ta micropauser. Stå rakt upp och ner blunda,andas och samla tankarna. Och frammana ett av  ögonblicken, där jag fått uppleva total gemenskap med den jag vårdar. Känslan i de stunderna är som magiska antistresspiller.

Vara i stunden

Det låter ju enkelt. Men alla vet att det det kan vara svårt i en konstant pressad situation. Och att ta dessa pauser kan kännas som omöjliga att få in. Särskilt när en måste välja på det eller att hinna kissa. Det krävs övning,övning och mer övning. Och framför allt behövs en förändring av alla vårdares arbetssituation på lång sikt. Men undertiden denna förändring skapas. Behöver jag/vi ändå ha redskap att hantera stressen. Och att om än för 30 sekunder stanna och vara i stunden hjälper.

Budskap för veckan som kommer.

Veckans budskap kommer från Goddess Guidance oracle cards.

Veckans budskap fortsätter där förra veckans tog slut. Det är en längre process som pågår. Där fokus är att släppa negativt tänkande och dömande av dig själv. Men också andra. Släppa på detta att ha förutfattade meningar som baserar sig på e n dålig erfarenhet istället för alla bra/goda. Du har kunskapen inom dig att förändra både dig, din situation och ditt tankemönster. Flera av er tvivlar på era förmågor rent andligt. Magin finns inom oss alla. Den hjälper både oss själva och andra om vi låter den ta plats. Stå stark och stadig i din kraft lita på dig själv i denna förändringstid. Låt den ha sin gång skynda inte på. Stanna upp och var här och nu.

❤Med Kärlek❤

 

Ledig helg, bästa Cafét, trasig brunn och budskap för veckan.

 

Helg

Så kom helgen. För mig två lediga kvällar. Och på förmiddagen i går bar det av till vår stuga. Men vi gjorde ett stopp för att handla och säga hej till vännerna som driver ett mycket populärt café i Gnesta. Har ni vägarna förbi är ett besök på Pelle och Lottas Café ett måste.  Förutom allt gott de gör, finns försäljning av godsaker, thé och Lottas hantverk. Lotta är oerhört kreativ. Hennes handarbeten är inget annat än små vackra konstverk.  Och jag hittade en barnvagnsmobil. Jag var bara tvungen att ha den! Men skickade bild på den först till dottern så hon fick bestämma. Fick ett ord i versaler tillbaka JAAAA! Den fick följa med mig och nu vill jag bara åka förbi den lilla familjen och överlämna den.

Trasig brunn

I somras sinade vår brunn. Det är en stor sorg faktiskt. Lyxproblem säger en del. Men vi sparade länge för att kunna borra den där brunnen och varit så rädda om vattnet den givit oss. Aldrig slösat, inte vattnat grödorna med det. Men en lyx har vi unnat oss på vintern. Det är att värma vatten och ta ett bad ute på verandan. Jo, ni läser rätt. Jag fick ett litet sittbadkar av maken för flera år sedan. På sommaren doppar jag mig i kallt vatten varma dagar. Och på vintern blir det varmbad på verandan. Men nu måste vi hämta vatten i dunkar. Det skulle gå åt många dunkar för ett bad. Så det är inte att tänka på. Men maken överraskade mig med just ett varmt bad igår. För alla regntunnor var överfyllda med klart rent vatten och de behövde tömmas innan kylan slår till . Så jag fick mitt bad. Att ligga där i det varma vattnet och titta på stjärnorna och lyssna till tystnaden. Se ångan från vattnet stiga i luften och ringla i väg. Det är nog bland det härligaste jag vet.

Sömn

Jag har svårt med sömnen. Men att efter detta ljuvliga bad. Lägga sig i soffan med tjock ullfilt, gosiga hundar och spraket från elden i öppnaspisen. Det får mig att somna. Ofta stökar maken och tonåringen i bakgrunden. Dessa hemtrevliga ljud gör mig avslappnad och trygg.

Budskap för veckan

Veckans budskap kommer från “Silver Witchcraft Tarot” .

Du skall inte döma dig själv så hårt. Att slå på sig själv ger inget gott. Du behöver vara lika förlåtande mot dig själv som du är mot andra. Det finns en stark känsla av att “sitta fast” och “vara inmålad i ett hörn”. Ju mer du ältar och straffar dig själv desto sannare blir denna snedvridna och osanna bild av dig och den situation du är i. Släpp problemet ett tag. Stig åt sidan ge dig själv en chans att omvärdera och se på situationen ur andra perspektiv. Med omvärdera menas helt enkelt se på dig själv med den kärlek, omtanke och respekt du förtjänar. Inte av andra utan av dig själv.

❤Med Kärlek❤

Följ fru.magika på instagram.

 

Döden, livet och budskap för veckan som kommer.

Samtal om döden

I mitt arbete kommer jag ofta att tala om döden. Eller lyssna till tankar om döden är nog mer riktigt. De jag hjälpt, hjälper är sjuka och/eller gamla. När jag var yngre blev jag väldigt obekväm i dessa samtal. Till och med rädd. Döden var då något främmande som kunde ibland om en hade otur komma alldeles fel och förtidigt. Men med ålder så förändrades det. I dag känner jag mig hedrad,rörd och berörd över att få ha dessa samtal. Att samtala om det oundvikliga gör det mindre dramatiskt. Att få ta del av allt från hur testamenten är skrivna, hur ceremonin skall vara till summeringen av  livet, är i dag för mig något stort och stundtals vackert. Att se och höra lugnet som kommer, när ord sätts på tankarna kring denna sista jorderesa. För hur det än är så skall vi alla dö en dag.

Livet

Kontrasterna kan vara stora. För efter ett av många sådana samtal. Blir jag oerhört påmind om livet och dess början. När min make och jag får samtal från pågående förlossning. Och sedan när den är över, och vårt första barnbarn tryggt vilar på vår dotters bröst. Ett nytt liv, har sett vår sols ljus för första gången. Där till precis när häxsabbathen Samhain tog sin början. Det är inget annat än magiskt.

Hedra de som vandrat här före oss

Två högtider bredvid/efter varandra. Det ena utesluter inte det andra. Tvärt om har vi nu möjlighet att hedra våra döda under en längre tid. I går när jag cyklade förbi Katarina kyrkogård gick en kör genom kyrkogården. Oerhört stämningsfullt,vacker och rörande. Jag var tvungen att stanna,trots att jag inte hade tiden, blundade en stund och tog in sången. Jag firar Samhain. Men tänder ändå ljus under Allhelgona för de jag  har här i anden. Och i år har jag dem att tacka för mycket.

Budskap

Det har varit motigt på det ekonomiska planet ett tag. Det kan handla om att en varit litet frikostig mot andra, inte kunnat följa den ekonomiska budget som satts upp. Oförutsedda utgifter, och/eller trasiga maskiner/apparater som måste finnas och fungera i vardagen. Vilket gjort att kassan blivit ansträngd.

Men det vänder nu. Håll i pengarna planera för ljusare tider. Några av er funderar på hur ni sköter er hälsa. Det har helt enkelt blivit förmycket av det “goda” oavsett vad/vilken last det handlar om, så är det nu ni tar ett rejält grepp om den/det. För några av er blir det  med professionell hjälp. Det kommer gå alldeles utmärkt. Många sätter andra före sig själv. Att värna sin egen hälsa och välmående, är en förutsättning för att göra det samma för de nära och kära runt oss. Släpp inte taget om drömmarna om ett bättre hälsosammare “jag”. Det finns ett överflöd som väntar. Och bara du/ni kan sätta igång flödet. Glöm inte att släppa in änglarna för extra stöd och support. Det enda som behövs är att be dem om hjälp. För de får inte ingripa utan att ha blivit ombedda att göra så.

❤Med Kärlek❤

 

 

 

Höstsemester, utbildning och budskap för veckan.

 

Litet semester

Det har gått troll i detta med vaccinering för mig. Som arbetande inom vård/omsorg behöver jag det där skyddet. Allt var bokat på vårvintern. Två dagar innan 1a sprutan fick jag Covid. Det kom att dröja länge innan det kunde ske igen. Men nu är det gjort. Och jag planerade allt i detalj. Tog semester för jag vet att jag reagerar rejält på vaccin. Inget utanför de vanliga biverkningarna.  Men gärna alla kända och rejält också. Så för att slippa stressen att inte kunna arbeta tog jag sonika ut semester. Bästa bonusen är att det nästa vecka är höstlov. Och det finns tid för att umgås med min underbara tonåring och hens partner. Och i lugn och ro fira Samhain.

Rädslor

I förra blogginlägget berättade jag om två av mina rädslor. Att cykla i city och övningsköra. Jag har många rädslor. En är att inte duga, att det jag gör inte är bra nog. Det gäller även det andliga och ljusarbetet. Det och en del praktiska hinder (läs ekonomi) har gjort att jag inte vågat ta så att säga “nästa steg”. När inte egot suttit på min axel och viskat “det duger inte,du bara inbillat dig att du kan” så har även katastroftankarna bubblat upp ” tänk om du gör fel, tänk om du misslyckas, tänk om,tänk om…”

Komfortzonen

Så jag har stannat kvar där jag känner mig trygg. Det är inget dåligt ställe att vara på. Tvärt om en fantastisk möjlighet. Men jag har inte vågat fullt ut. Eftersom jag hela tiden jämför mig och det jag kan med andra och deras erfarenheter och kunskap. Och självklart kan de allt bättre, har djupare kunskaper och fler än jag.

Nu händer det

Många underbara människor har stöttat, tjatat och peppat. Rent ärligt så har en del av dem ledsnat. Precis så är det. På flera av de seanser jag älskar att gå på, har till och med mediumet sagt att jag behöver fundera på nästa steg i min utveckling inom det andliga. Inte en gång utan flera. Nu händer det. I februari 2022 går jag Mediumutbildning  på Elfvinginstitute. Nu snart händer det. Äntligen.

Budskap för nästa vecka.

Veckans budskap kommer från Wicca oracle cards.

Det är dags att röra om i grytan. Sätta fart helt enkelt. Vad det än är så är det dags. Planera framåt, gör jobbet  grundligt. Håll inte fast i de gamla mönstren. Släpp motståndet och var inte rädd för det du inte vet/ser än. Var öppen för det nya. Det kommer inte bli precis som du önskar. Fånga möjligheten. Du får det att fungera med din kreativitet och originalitet. Det handlar inte om att huvudstupa kasta sig in i något. Men att våga ta en ny riktning utan att se bakåt på det som varit. Då är då nu är nu. Tro på dig själv. För när du gör det, håller du energin nära dig. Vad du än behöver göra går lättare än du förväntat dig. Du har magin inom dig. Låt den jobba m e d dig.

🍂🍁Med Kärlek🍁🍂