Nytt år

0

Nya tider

Livet rullar på. Jag har en ny arbetsträning med nya utmaningar. Inte kunskapsmässigt för detta kan jag utan och innan. Men tidsmässigt. Det är nattarbete. Om detta går vägen så kanske jag är “fri” från FK/AF under detta år.

Terapin

Den fortskrider. Det är inte en dans på rosor. Mycket som vänds och vrids på och allt är inte trevligt. Men, jag märker små skillnader. Nya insikter ger utveckling på många plan. Det är tufft men också spännande.

Julen

Ja den kom i år med. Men har inte haft någon större inspiration denna jul. Jag som äääälskar allt med jul… utom klapphysterin. Jag nöjde mig med några juldukar, adventsstake och röda plädar i soffan ett pyntat tallris i en fyndad pytteliten julgransfot.

Inte så konstigt

Att orken inte finns till julpyssel är inte så konstigt. Ny arbetsträning, nya rutiner, intensiv terapi och de vanliga vinterinfektionerna. Så har vi tagit tag i operation rensning av hemmet. Sedan de två vuxna barnen flyttat ut har deras rum funkat som extra förråd. Nu växer mitt och makens arbetsrum fram. Jag har rensat sorterat och flyttat runt alla mina hobbymaterial de senaste veckorna. Nu finns stommen klar i “mitt” rum. Dags att ta i tu med makens musikrum.

Sjukstuga och en insikt

Så klart har vi hunnit med influensa under jul och nyår. Varken jag eller yngsta barnet är riktigt krya än. Jag tänkte stanna i vår lilla stuga för att kurera mig. Men bäst jag gick runt och pysslade i den sovande trädgården, blev det helt klart för mig. Hur mycket jag än älskar vårt lilla ruckel till stuga är det med maken och barnen jag vill vara. Om så i den slamriga förorten. Bara få lyssna på deras röster. Höra ljuden av makens andetag när han sover bredvid mig. Få tjata på tonåringen hemma. Se och tala med de vuxna barnen. Då är jag lycklig.

Känsla av overklighet

Jag får nypa mig i armen ibland. Tänk så mycket underbart jag har i livet. I snart 32 år har jag fått förmånen att leva med min livskamrat. Tre ljuvliga barn har vi förunnats med. Jag blir ibland “hemmablind” egot rusar iväg. Några nyårslöften avger jag aldrig. Men en sak är säker. I år skall jag jobba hårdare på att vara här och nu. För vem vet vad som händer i morgon.

❤ Med Kärlek❤

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke