Ögon i nacken och budskap för veckan.

0

Minne från förr

Jag står vid diskbänken. Inte helt färdig med disken. Ropar till döttrarna att det är dags att borsta tänderna. De är sisådär 5-7 år gamla. Jag hör hur de fnissar och kivas i badrummet. Höjer rösten och säger åt äldsta tösen att sätta sig på badkarskanten och borsta tänderna. Var vid hon ropar tillbaka-Haru ögon I nacken eller? Jag svarar att -ja det har jag!

Det blir knäpptyst i badrummet. Alla med barn vet att tystnad oftast innebär hyss eller att något förbjudet håller på att ske. Lägger ifrån mig diskborsten. Går ut till badrummet. Där döttrarna sitter så fint en på toaletten och den äldre på badkarskanten. Hon funderar och tar tandborsten ur munnen. Frågar -Mamma h a r du ögon I nacken? Jag svarar rappt att jajjamänsan det har jag. -Mamma? Kommer jag också få det när jag blir stor? Jag svarar att oh, ja, när du får lika busiga barn som jag. Då får du ögon I nacken!  Jaha svara dottern som det var den naturligaste sak i världen. När en blir Mamma så växer alltså ögonen i nacken ut.

Önskedröm 

Sedan den dagen har jag då och då dragit berättelsen och sagt att någon gång skall jag skaffa de där ögonen i nacken. Nu är de där busfröerna vuxna. Och hon som gravallvarligt frågade mig om ögonen. Har blivit mamma. Om det vuxit fram några ögon i nacken vet jag inte. Än är barnbarnet så litet. Men med tiden kanske de kommer.

Våga

I åratal har jag velat och skämtat. Men denna måndag gick jag till House of Pain. Beställde tid. Och I fredags besannade jag min över 20 år gamla dröm.  Jag v å g a d

e.

Det är skönt

När nålen mötte min hud trodde jag det skulle göra ont. Men till min förvåning var det en skön känsla. Som att få TENS, ni vet sådan där elektrisk massage en kan få hos sjukgymnasten. Eller när en föder barn.  Danny som jobbar på min nacke skrattar och tycker jag är litet tokig. När han ser hur jag ryser av välbehag.

Endorfinkick

När det är färdigt så tar han bilder och visar mig. Jag är så glad och tacksam att jag gråter en skvätt. Och frågar om jag får ge honom en kram. Det fick jag. Han är lika gammal som äldsta dottern. Jag går därifrån som på moln. Var tvungen att sätta mig en stund på en parkbänk. Andas och jorda mig då jag kände mig hög som ett hus av alla endorfiner.

Flera betydelser

Motivet, två Horus ögon och en Ankh hade jag bestämt för många år sedan.  Förutom min anekdot med äldsta döttrarna. Så ville jag ha en djupare innebörd. Horus öga står för vaksamhet och gudomligt skydd. Ankh är hieroglyfen för liv. Och bars i öglan av gudarna. Ända sedan barnsben har jag älskat berättelserna om faraonerna deras rike och hur de levde. Och nu har jag litet av deras magi med mig för alltid.

Budskap för veckan.

Denna vecka handlar om att släppa taget om ansvar. Att ha litet roligt. Det går inte att alltid vara seriös och ansvarsfull. En måste fylla på glädjekontot också. Du har beskydd både från universum och de som älskar dig här. Sträck ut en hand be om litet avlastning. Och släpp taget. Skratta, lek och njut. Låt solen värma ditt ansikte och din själ. Lev nu.

❤️Med Kärlek❤️

Du finner mig på Tarotguiderna för vägledning. Ingen fråga är för liten.

Fru MagIka 210#

 Ring 0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut

Vill du få ett sms nästa gång jag loggar in?
Smsa: 71440
Skriv: FruMagIka

Torsdag 28/7 kl 23:00-01:00

Lördag 31/7 kl 09:00-12:00

Söndag 1/8 kl 08:00- 11:00

 

Länk till Bästa Danny:

https://instagram.com/dannythedogtattoo?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Länk till Hous of Pain och Matte

https://instagram.com/houseofpain_mattepain?igshid=YmMyMTA2M2Y=

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke