Hundar,hundar, hundar och Budskap för nästa vecka.

0

Drömjobb

När jag gick in i den där berömda väggen valde jag att realisera en dröm. Den om att arbeta med hundar. På kort tid skaffade jag mig ett heltidsarbete med hundar på hunddagis. Samtidigt pluggade jag till hundinstruktör i massor av grenar inom hundträning och tävling. På det lärlingsutbildade jag mig till hundfrisör. Det var ett drömjobb. Saknar det ofta. Alla dessa underbara hundar. Och att skaffa sig redskap och kunskap att göra livet roligare och bättre för dem var lika underbart det. Lägg till all motion och utomhusliv som det gav. Ett drömliv helt enkelt.

Samma sak fast annorlunda

I de yrken jag haft och har handlar det om att värna och ge omsorg till individer som av någon anledning behöver stöd i det. Och det tog inte så lång tid inom hundbranchen, innan jag gjorde samma sak där. Att ha kurser, sköta pälsar och att härbärgera hundar som inte kunde bo kvar i sina hem, blev snabbt en livsstil.

Baksidan av hundlivet

Många gånger blev det fina avslut på en privatträning i till exempel hundmöten. En rädd ilsken hund med uppgiven ägare. Gick stärkt från träningen med bra redskap att hjälpa din hund. Så fanns de där tillfällena som blev fler och fler ju mer jag nischade mig åt sköra hundar och omplaceringar. Människor som köpt en valp och inte förstod varför valpen inte kunde vara ensam i 8-10h efter någon vecka i nya hemmet. En tyvärr vanlig företeelse. Lika vanligt är den stora brukshunden vilken aldrig var “nöjd”. Som tuggade sönder inredningen trots promenader. Och när en skrapade på ytan visar det sig att hunden var både ensam 10 timmar per dygn och fick två rundor i kvarteret på max 20 min sammanlagt. Hunden som föddes upp till att arbeta många timmar per dygn med sin ägare fick 20 minuter om dagen.

Ohållbart

Jag kunde inte säga nej. När det bokstavligen stod någon ägare med sin hund framför mig och sade “ta den för jag vill inte ha den längre, det är du eller avlivning”! För mig kom väggen farande igen med en fart som gick i överljudshastighet. Jag jobbade hårt, hårdare än någonsinn. O c h även en del ideellt. Det är i detta yrke som i många andra branscher. Ingen vill betala vad det kostar och ber om tips och gratishjälp. Och jag var inte sen att hoppa på. Det var synd om hundarna och jag kunde fixa det!

 

Mat på bordet och tak över huvudet

Tillslut tog det stopp. Jag orkade inte. Det som blev spiken i kistan. Var när jag insåg att allt detta arbete inte lönade sig för m i g. Mer än tillfredställelsen att kunna göra skillnad. För i plånboken fanns mest kvitton och lönen skulle aldrig givit mig ett boende eller mat för dagen om jag varit ensamstående. Så ser det fortfarande ut för många inom hundnäringen.

Ångrar ingenting

En skulle ju tänka att jag ångrar alla de här åren av slit. Men nej det gör jag inte. De gav mig så oerhört mycket. Och även de ljuvliga hundar och katter vår familj är berikad med än i dag. Och faktum att jag fortfarande ibland. Tar in en hund i hemmet som behöver det. Eller klipper hundar vars ägare pga olika orsaker inte kan sköta sin älsklings päls. Våra djur lever en väldigt kort tid här på jorden. Många är de som har orimligt höga krav på sig från sina ägare. Vilka själva inte har några större krav på sitt djurägarskap. Och finns orken och möjligheten så gör jag mer än gärna skillnad.

Budskap för veckan

Denna vecka finns det anledning att fundera på vad du hållet fast vid rent åsiktsmässigt i något. Det tjänar inte något till att bli på defensiven för struntsaker. Bättre att släppa taget om vad det nu än är och gå vidare. Det handlar även om att ta på sig förmycket. Lova saker litet för hastigt och ogenomtänkt. Vilket kan leda till att löftet inte kan hållas av dig. Du är ändå på en bra plats i livet just nu. Och behöver fokusera på dig,ditt liv och arbete. Inte hänga kvar i vad som varit eller ta på dig mer än du klarar av rent praktiskt. Så när du ombeds göra ditten och datten svara då hellre att du ber att få återkomma när du säkert vet om du kan och hinner. Ta dig tiden att fokusera på ditt/dina mål. Och agera utefter dem, istället för att tillfredsställa andras behov av dig.

❤Med kärlek❤

 

Fru MagIka 210#

 Ring 0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut

Vill du få ett sms nästa gång jag loggar in?
Smsa: 71440
Skriv: FruMagIka

Mitt schema ser ni på min sida.

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke