Önskar Gott Nytt år med årets första budskap.

1

Gott Nytt År

Önskar jag alla er som följer min blogg. I skrivande stund faller snön i min Stockholmsförort. Sedan halvfem skottas och plogas det utan för hemmet.

Nyårsfirande

Hur firades nyår för er? Jag jobbade fram till 22. Tacksam för att det gick att cykla. Men fy så det smällde inne på södermalm. Hemma i förorten var det förvånande nog väldigt återhållsam med pangandet. Som den hundägare jag nu är var det en lättnad. Även om jag just nu har förmånen att äga fyra hundar som INTE blir rädda. Men så har det inte alltid varit. Många,många år har vi i det närmaste flytt ut till vår sommarstuga. Där har det om än inte helt smällfritt, varit en räddning att kunna vara. Jag är inte road av alla dessa fyrverkerier. Tycker det är förenat med mer skada än nöje. Jag har jobbat på en operationsavdelning sett skadorna på händer och ibland ansikte. Så nej, den korta “njutning” de ger väger inte upp alla skador,rädslor och nedskräpning det orsakar.

Jobbhelg

Jag jobbar inom hemtjänsten och mao varannan helg. Så ledig jul betyder jobb på nyår. Denna vecka betyder det må-må ledig en dag. Så jag kommer vara mör på måndagkväll, då jag går av för två lediga kvällar. Gissa om jag skall vila och dricka julklappsthé jag fått av rar kollega. För er som varit lediga önskar jag en fin första arbetsvecka detta år.

Budskap för veckan

Veckans budskap kommer från orakelleken Goddes Guidance.

Denna vecka handlar om att uttrycka sig. Och lita till sitt egenvärde, sina kunskaper och erfarenheter. Och då kreativt. Det behöver inte vara sång,musik, måleri mm. Det kan lika gärna vara det skrivna ordet. Både i form av skönlitterärt skrivande som att uttrycka något genom brev eller mejl. Det handlar om att stå i sin kraft att inte låta sig bli överkörd eller tvivla på sig själv. Den där magkänslan skall plockas fram och användas. Känns det obekvämt,fel eller bakvänt på något vis? Då är det dags att dra i nödbromsen. Du vet innerst inne så väl när något skaver. Eller när vissa individer i din närhet privat och på arbete/skola mm försöker få dig att agera eller tycka i deras riktning. Att vara diplomat är en fantastisk gåva. Men att utplåna sig och trycka undan sin inre röst är i n t e samma sak. Med eftertanke och dina erfarenheter kommer du klara detta galant.

❤Med Kärlek❤

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Susanne Olsson den

    Tack för fint budskap och god fortsättning 🙏♥️

Lämna en tanke