Adventstider och budskap för veckan.

0

Julstökigt

I köket puttrar kaffet ljus är tända och alla sover utom jag. Det doftar pepparkakor. Minns alla dessa jultider.  Tiden när jag tung av mina egna högt ställda krav alltid kände mig som jag aldrig riktigt, riktigt fick till det så perfekt som jag såg det i mitt inre.  I år är inget undantag. Men skillnade är att i år är det okej. Allt är inte perfekt. Definitivt inte städat och jultjusigt. Det är rent av julstökigt!

En enda röra

Den rena tvätten delar utrymmet i vardagsummet med lådor av julpynt. Soffan dignar av filtar och plädar i en enda röra. Ingen gör mig sällskap med kaffet eller morgonen. Alla sover för att vi julpysslade till sent. Stilla tänker jag oj, vilken röra. Och hade det varit mitt “gamla” jag som tänkt denna tanke hade händerna redan startat plocka och röja. Men, inte i år. Jag har hällt upp mitt heta kaffe. Stökat plats i soffan, njuter av kaffet, doften av pepparkakor och den lilla “byn” av miniatyrpepparkakshus vi  satte ihop under skratt och viss frustration igår kväll.

Budskap för veckan

Det finns en viss frustration i luften. Saker blir inte som du planerat och det involverar någon du planerat tillsammans med. Känslan av att bli överkörd och åsidosatt kan krypa sig på. Men, agera inte i affekt. Ilska hjälper inte. Det är viktigt att ta några djupa andetag, kanske finns det någon du kan bolla dessa känslor och situationen med. Så när du väl säger vad du har på hjärtat blir det tydligt,sakligt och visar att du inte tänker låta dig, dina planer eller det du åstadkommit förstöras/tas över av någon annan. Du har kommit långt och nu behöver du tro på dig själv.

❤Med Kärlek❤

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke