Tankar om stress och Budskap för veckan.

0

 

Se människan

I mitt yrke som undersköterska går mycket ut på att möta de jag vårdar precis i ögonblicket där och då. Att bekräfta den jag vårdar precis i det ögonblicket. Inte döma eller fördöma. Det är ett mantra jag haft med mig i alla år. Som ung och oerfaren i mitt yrke var det inte alltid så lätt. Men med ålder och egna erfarenheter av livet blev det enklare. Och det är något oerhört skört och vackert att dela dessa stunder med de jag vårdar. Stunderna av totalt samförstånd. Stunder där jag får ynnesten att se hela människan jag har framför mig. När samspelet oss i mellan blir som en gemensam rörelse.

Stress

Vårdyrket är stressigt oavsett yrkeskategori eller inriktning. Får/har en inte redskap att hantera det så kan det bli skadligt. Som utmattad är det många som ifrågasätter varför jag valt att åter igen gå tillbaka till ett yrke som berövade min person på mycket. Då brukar jag säga att med rätt redskap kommer en långt. Och för mig är ett sätt att hantera stressen på jobbet att ta micropauser. Stå rakt upp och ner blunda,andas och samla tankarna. Och frammana ett av  ögonblicken, där jag fått uppleva total gemenskap med den jag vårdar. Känslan i de stunderna är som magiska antistresspiller.

Vara i stunden

Det låter ju enkelt. Men alla vet att det det kan vara svårt i en konstant pressad situation. Och att ta dessa pauser kan kännas som omöjliga att få in. Särskilt när en måste välja på det eller att hinna kissa. Det krävs övning,övning och mer övning. Och framför allt behövs en förändring av alla vårdares arbetssituation på lång sikt. Men undertiden denna förändring skapas. Behöver jag/vi ändå ha redskap att hantera stressen. Och att om än för 30 sekunder stanna och vara i stunden hjälper.

Budskap för veckan som kommer.

Veckans budskap kommer från Goddess Guidance oracle cards.

Veckans budskap fortsätter där förra veckans tog slut. Det är en längre process som pågår. Där fokus är att släppa negativt tänkande och dömande av dig själv. Men också andra. Släppa på detta att ha förutfattade meningar som baserar sig på e n dålig erfarenhet istället för alla bra/goda. Du har kunskapen inom dig att förändra både dig, din situation och ditt tankemönster. Flera av er tvivlar på era förmågor rent andligt. Magin finns inom oss alla. Den hjälper både oss själva och andra om vi låter den ta plats. Stå stark och stadig i din kraft lita på dig själv i denna förändringstid. Låt den ha sin gång skynda inte på. Stanna upp och var här och nu.

❤Med Kärlek❤

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke