Ledig helg, bästa Cafét, trasig brunn och budskap för veckan.

0

 

Helg

Så kom helgen. För mig två lediga kvällar. Och på förmiddagen i går bar det av till vår stuga. Men vi gjorde ett stopp för att handla och säga hej till vännerna som driver ett mycket populärt café i Gnesta. Har ni vägarna förbi är ett besök på Pelle och Lottas Café ett måste.  Förutom allt gott de gör, finns försäljning av godsaker, thé och Lottas hantverk. Lotta är oerhört kreativ. Hennes handarbeten är inget annat än små vackra konstverk.  Och jag hittade en barnvagnsmobil. Jag var bara tvungen att ha den! Men skickade bild på den först till dottern så hon fick bestämma. Fick ett ord i versaler tillbaka JAAAA! Den fick följa med mig och nu vill jag bara åka förbi den lilla familjen och överlämna den.

Trasig brunn

I somras sinade vår brunn. Det är en stor sorg faktiskt. Lyxproblem säger en del. Men vi sparade länge för att kunna borra den där brunnen och varit så rädda om vattnet den givit oss. Aldrig slösat, inte vattnat grödorna med det. Men en lyx har vi unnat oss på vintern. Det är att värma vatten och ta ett bad ute på verandan. Jo, ni läser rätt. Jag fick ett litet sittbadkar av maken för flera år sedan. På sommaren doppar jag mig i kallt vatten varma dagar. Och på vintern blir det varmbad på verandan. Men nu måste vi hämta vatten i dunkar. Det skulle gå åt många dunkar för ett bad. Så det är inte att tänka på. Men maken överraskade mig med just ett varmt bad igår. För alla regntunnor var överfyllda med klart rent vatten och de behövde tömmas innan kylan slår till . Så jag fick mitt bad. Att ligga där i det varma vattnet och titta på stjärnorna och lyssna till tystnaden. Se ångan från vattnet stiga i luften och ringla i väg. Det är nog bland det härligaste jag vet.

Sömn

Jag har svårt med sömnen. Men att efter detta ljuvliga bad. Lägga sig i soffan med tjock ullfilt, gosiga hundar och spraket från elden i öppnaspisen. Det får mig att somna. Ofta stökar maken och tonåringen i bakgrunden. Dessa hemtrevliga ljud gör mig avslappnad och trygg.

Budskap för veckan

Veckans budskap kommer från “Silver Witchcraft Tarot” .

Du skall inte döma dig själv så hårt. Att slå på sig själv ger inget gott. Du behöver vara lika förlåtande mot dig själv som du är mot andra. Det finns en stark känsla av att “sitta fast” och “vara inmålad i ett hörn”. Ju mer du ältar och straffar dig själv desto sannare blir denna snedvridna och osanna bild av dig och den situation du är i. Släpp problemet ett tag. Stig åt sidan ge dig själv en chans att omvärdera och se på situationen ur andra perspektiv. Med omvärdera menas helt enkelt se på dig själv med den kärlek, omtanke och respekt du förtjänar. Inte av andra utan av dig själv.

❤Med Kärlek❤

Följ fru.magika på instagram.

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke