Döden, livet och budskap för veckan som kommer.

0

Samtal om döden

I mitt arbete kommer jag ofta att tala om döden. Eller lyssna till tankar om döden är nog mer riktigt. De jag hjälpt, hjälper är sjuka och/eller gamla. När jag var yngre blev jag väldigt obekväm i dessa samtal. Till och med rädd. Döden var då något främmande som kunde ibland om en hade otur komma alldeles fel och förtidigt. Men med ålder så förändrades det. I dag känner jag mig hedrad,rörd och berörd över att få ha dessa samtal. Att samtala om det oundvikliga gör det mindre dramatiskt. Att få ta del av allt från hur testamenten är skrivna, hur ceremonin skall vara till summeringen av  livet, är i dag för mig något stort och stundtals vackert. Att se och höra lugnet som kommer, när ord sätts på tankarna kring denna sista jorderesa. För hur det än är så skall vi alla dö en dag.

Livet

Kontrasterna kan vara stora. För efter ett av många sådana samtal. Blir jag oerhört påmind om livet och dess början. När min make och jag får samtal från pågående förlossning. Och sedan när den är över, och vårt första barnbarn tryggt vilar på vår dotters bröst. Ett nytt liv, har sett vår sols ljus för första gången. Där till precis när häxsabbathen Samhain tog sin början. Det är inget annat än magiskt.

Hedra de som vandrat här före oss

Två högtider bredvid/efter varandra. Det ena utesluter inte det andra. Tvärt om har vi nu möjlighet att hedra våra döda under en längre tid. I går när jag cyklade förbi Katarina kyrkogård gick en kör genom kyrkogården. Oerhört stämningsfullt,vacker och rörande. Jag var tvungen att stanna,trots att jag inte hade tiden, blundade en stund och tog in sången. Jag firar Samhain. Men tänder ändå ljus under Allhelgona för de jag  har här i anden. Och i år har jag dem att tacka för mycket.

Budskap

Det har varit motigt på det ekonomiska planet ett tag. Det kan handla om att en varit litet frikostig mot andra, inte kunnat följa den ekonomiska budget som satts upp. Oförutsedda utgifter, och/eller trasiga maskiner/apparater som måste finnas och fungera i vardagen. Vilket gjort att kassan blivit ansträngd.

Men det vänder nu. Håll i pengarna planera för ljusare tider. Några av er funderar på hur ni sköter er hälsa. Det har helt enkelt blivit förmycket av det “goda” oavsett vad/vilken last det handlar om, så är det nu ni tar ett rejält grepp om den/det. För några av er blir det  med professionell hjälp. Det kommer gå alldeles utmärkt. Många sätter andra före sig själv. Att värna sin egen hälsa och välmående, är en förutsättning för att göra det samma för de nära och kära runt oss. Släpp inte taget om drömmarna om ett bättre hälsosammare “jag”. Det finns ett överflöd som väntar. Och bara du/ni kan sätta igång flödet. Glöm inte att släppa in änglarna för extra stöd och support. Det enda som behövs är att be dem om hjälp. För de får inte ingripa utan att ha blivit ombedda att göra så.

❤Med Kärlek❤

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke