Höst,hundpyssel och budskap för veckan

0

Höstväder

Så kom hösten efter några varma veckor. Jag har fått plocka fram varmare ytterkläder och nu får hundarna bära koftor utomhus. Att ha pälslösa hundar litet annorlunda än att ha hund med päls. Men inte så mycket som många tror.

 

Pälslöst

Pälslösa hundar har alltid funnits  historiskt sett. Alla gillar inte utseendet eller det som är typiskt för raserna. Bland annat vakten. De två nakenraserna jag har vaktar genom skall. De larmar när “något” händer. Så utan att överdriva kan jag säga att vi  i n t e behöver ringklocka! Annat som kan vara utmanande är detta att de ingen päls har. På sommaren är det sällan problem. De är soldyrkare och njuter av värmen. Det är när hösten,regnet och kylan nalkas som utmaningarna kan komma.

Kallare

För att hålla värmen behöver de flesta pälslösa kläder utomhus under de kallare årstiderna. Det är individuellt vad för kläder som passar. Jag använder så litet kläder som möjligt och rena naturmaterial så långt det är möjligt. För huden på hundarna är lik vår. Där vi har hårsäckar utan hår kan det uppstå pormaskar och finnar. De blir värre av att inte få frisk luft och regelbundna bad.

Uppsjö av råd

Det finns en uppsjö av råd hur en nakenhunds hud skall skötas. Många använder tex krämer,oljor och solskyddsfaktor. Jag undviker det i möjligaste mån. Använder a l d r i g solskyddsfaktor och ger kosttillskott under årstiderna de bär kläder för att hålla huden smidig så den inte torkar ut. När vårens brännande sol kommer får de, precis som jag, ha skyddande tunna kläder. Både de och jag får helt enkelt undvika för mycket tid i solen. På vintern smörjer jag deras tassar för att undvika uttorkning och köldskador. Särskilt de som kan uppstå av de mängder salt som används på gångvägar och trottoarer i Stockholm med förorter. Det är fruktansvärt plågsamt för a l l a hundar. Men återkommer om det i en annan blogg. Det ämnet förtjänar sitt helt egna inlägg.

 

Hundkläder

Det är oundvikligt att ha kläder på dessa hundar. Och kläder är en djungel. Dyra och inte sällan sitter de illa och kan till och med ge upphov till skavsår. Så många med mig måttbeställer kläder. Jag har sytt en del. Särskilt till min minsta, nu mer änglahunden Tjärstin. Men att sy till alla, går över vad jag klarar av. Jag är helt enkelt inte snabb eller duktig nog. När vår lilla älskade Tjärstin gick över regnbågsbron var jag tvungen att plocka ihop alla hennes små kläder. Då insåg jag att de andra fyras kläder måste uppdateras. Kläderna är slitna. Flera utstyrslar är bortom, laga och lappa stadiet. Det blir en dyr höst för både de och jag behöver förnya garderoben.

Budskap för veckan.

Denna vecka kommer budskapet från två kortlekar. Angel Tarot och och Goddes Guidance.

En vecka där det händer en del inom dig. Du är på rätt väg. Flera “knutar” löser upp sig. Överflöd är ledordet för veckan. Överflöd kan se olika ut. För en del av er handlar det om ekonomi. Något kommer så sakteliga din väg. Och det blir en lösning som håller i sig på lång sikt. Du kan andas ut. Oavsett det handlar om ekonomi eller annat är gemensamt för alla att det nu är dags att sjösätta dina egna idéer. D i n a idéer och skapelser, vad de än månde vara. Ta för dig litet nu. Låt inte andra hängapå dig och ta åt sig av berömmet från det du skapat. Sträck på dig, stick ut hakan. Det är du och ingen annan som kommit dit du är i dag, bara du. Och du är värd vart enda dugg.

❤Med Kärlek❤

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke