Husdjur och budskap för veckan.

0

 

Perspektiv

Som jag skrev i tidigare inlägg förlorade jag och familjen alldeles förtidigt en av våra hundar för några veckor sedan. Det kan nog vara svårt att förstå för de som inte har djur, att sorgen är tung när den där dagen som ens fyrfota vän drar sista andetaget. Likväl finns glädjen att få dela livet med djur. I min familj delar vi livet med både katter och hundar. För mig är det en tacksamhet utan gränser att få ha dessa individer nära. De håller mig jordad och i nuet. De har en kort tid här på jorden jämfört med de flesta av oss människor. Vilket ger mig perspektiv på livet. Jag vet inte hur länge jag får vandra här. Så bäst är att leva livet fullt ut och försöka  fånga varje dag som om den vore min sista.

Svårt

Det kan vara svårt det där med att leva livet fullt ut. Åtminstone om en har krav på vad det innebär. Jag har fått omvärdera den föreställningen många gånger. Från att det skulle innebära att göra så mycket dom möjligt på kortast tid till att prestera så mycket som möjligt. Där, när pressen att leva livet i nuet blev som störst och utmattningen tog över. Precis d ä r kom djuren in i mitt liv. När jag sakta, sakta började resa mig ur den där tunga, täta utmattningen fanns hundarna. Deras basala krav var något jag inte kunde blunda för. De fick mig upp, i kläderna och ut. Flera gånger v a r j e dag.

Evigt tacksam

Min läkare som varit/är ansvarig för behanlingen av min utmattning. Har hela tiden sagt att hundarna varit och är den primära anledningen till att jag lever och mår så pass bra som jag gör i dag. Att jag haft tur som fått och får ha dem i mitt liv. De har givit mig de rätta redskapen och styrkan att gå vidare, göra de förändringar i mitt synsätt som varit och är nödvändiga för att kunna ha balans i livet. För det är jag evigt tacksam.

Budskap för veckan

Budskapet kommer denna gång från Goddess guidance oracle cards. 

Stopp, stopp! Hösten har knappt börjat och ändå är tidsplanen för höst och vinter redan spräckt. Du har tagit på dig mer än du klarar av om du samtidigt skall må bra. Dags att dra i nödbromsen redan nu. Kliv av stresståget omedelbart. Ja, det är svårt! Men ingen har någonsinn sagt att det skall vara lätt. Om du inte redan har en alldeles egen plats för återhämtning, stillhet och vila. Där du kan ladda batterierna och balansera dig. Är det hög tid att skaffa det nu. Gör det inte så svårt för dig. Denna plats kan vara hur och var som helst. Det är inte viktigt att fylla den med något annat än dig själv, stillhet och utrymme för dig att slappna av. Det är m y c k e t viktigt att du slutar döma dig själv efter någon annans måttstock. Precis lika viktigt som att inte heller du skall döma andra efter din. Denna vecka behöver du fokusera på att se kärleken och ljuset i dig och andra. Och rensa din kalender så tiden framåt är hållbar och ger dig glädje och tid för återhämtning.

❤Med Kärlek❤

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke