Potatis och Budskap

0

Lättja

Trots den intensiva värmen är det ändå skönt att få vara ledig. Tänker på mina kollegor som sliter i värmen, medan jag själv kan hålla mig i skuggan och välja lättja.

Det går inget vidare

Detta odlingsår tar priset i att vara dåligt. Sniglar och jordloppor har kalasat upp allt jag satt ner och allt jag sått i grönsaksväg. Men vi har den bästa skörden jordgubbar någonsinn och kommer ha potatis ända fram till jul, allra minst.

Ljummen potatissallad på färskpotatis

Eftersom jag kommer äta potatis på både längd,bredd och höjd snart, tänkte jag bjuda på ett eget recept på potatissallad. Enkelt och jättegott.

Ca 1 kg små och mindre färskpotatisar.

Örter så som persilja, gräslök, dragon eller basilika( färska).

Örtsalt och peppar mix

Rödlök

Vitlök

Vitvinsvinäger

Rapsolja

Urkärnade gröna oliver eller kapris. Jag använder oliver för jag inte gillar kapris.

Gör så här:

Skrubba potatisen noga, låt det skal som inte går bort med borste sitta kvar. Koka potatisen med en rejäl nypa salt.

Medan potatisen kokar ( låt gärna potatisen sjuda mer än koka) gör du dressingen.

Skala rödlöken och strimla den i tunna,tunna skivor. Hacka örterna grovt välj basilika e l l e r dragon inte bådeock.  De är kryddor med speciella smaker och en del sötma och brukar inte vara goda tillsammans. Hacka de gröna oliverna grovt. Gör samma med vitlöken eller riv.

Blanda salt, peppar,lök och vitlök med vitvinsvinägern. Låt den dra medan potatisen kokar.

Hur mycket du skall ha är en smaksak plus att det är litet beroende på vilken sorts potatis du har. En mjölig variant kräver mer vätska än en fast. Men ca 2/3dl vinäger brukar räcka.

Ha koll på potatisen färskpotatis blir fortare färdig än annan potatis och dessa är där till små. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något i kastrullen. Lägg en kökshandduk över istället för lock. Den suger upp ångan och håller potatisen torr samtidigt som den svalnar litet långsammare.

Stjälp sedan ner potatisen i en vacker skål. Strö över örterna och blanda in dem jämt. Häll nu ner rapsoljan i vinägretten vispa runt med en gaffel så det blandar sig ordentligt. Jag brukar höfta men ungefär 1/2-2/3dl . Sist häller jag ner de grovhackade oliverna(kapris för er som gillar det). Smaka av och lägg till ev salt,peppar eller vad ni tycker fattas. Färdigt! Gott till både rökt fisk, grillat, kallskuret eller något veganskt alternativ.

Budskap för måndag-torsdag 

Gudinnorna fortsätter guida oss.

Det finns en del tvivel och brist på tillit på din egna person. Det är en falsk bild som Egot i dig frammanar. Du är och förblir en magisk person och det du önskar kan du få. Att manifestera kan kännas knepigt. Men skala bort allt onödigt var tydlig med vad du vill ha in i ditt liv. Rada inte upp allt du i n t e vill ha i livet! Sedan behöver du också tillåta dig att ta emot. Som sagts tidigare, kan en inte ta emot kan en inte heller få. Så släpp taget om de negativa släpp in och sänd ut det vackra.

❤Med Kärlek❤

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke