Återbruk i julstöket och änglabudskap.

0

Julkomersen

Som jag skrev i mitt förra blogginlägg är jag förtjust i att julpynta och fixa. Det är inte lika mycket som tidigare år. Orken till överdåd finns inte. Och det är inte något jag sörjer. Med åren har jag mer och mer utvecklat en aversion mot denna komers som bara tycks nå nya höjder för varje år. Under många år har jag gjort tappra försök att spara in på både mat,pynt och klappar. I år blir det nog den bästa av återbruks jular.

Vi har sparat de finaste julkorten och återanvänder dem som julpynt.

Pyntat med loppisfynd

Jag kan inte vara utan julpyntet. Men det rensas hårt varje år när det plockas ner. Uttjänta saker åker i återvinningen. Det vi ledsnat på skänks bort. I år ville jag förnya vårt “utbud” på julpynt. Så jag åkte till Möjligheternas Hus i Skarpnäck som drivs av IOGT NTO. På jakt efter juldukar att sy om till gardiner. Då våra fönster är gigantiska och inga standardmått fungerar.

Inga gardiner

Hittade inte någon textil jag tyckte om. Men väl annat. En fantastisk handbroderad kudde. En bricka, en ljusstake och en litet lampa formad som en strut/gran med ledbelysning i. En julklapp åt maken och även ett sånghäfte med barnsånger då han är musiker och arbetar med barn.

En söt ljusstake från ett smideri i Tomelilla.

 

Helgutflykt

En utflykt gjorde vi förra lördagen och på vägen hem stannade vi vid ett alldes ny avverkat skogsområde. Vi samlade granris som blivit kvar och plockade mossa som skogsmaskinerna kört upp. Dessa skatter har jag använt till mitt lilla julpynt.

Granriset bundet runt vår rottingring som får ny klädsel varje jul. Övriga dekorationer har jag sparat från tidigare jular.

 

Tigg och skänk

I förorten jag bor, har vi flera lokala FB grupper. Bland annat en tigg och skänk grupp och en köp och säljgrupp. I tigg gruppen “vann” jag ett underbart tigg. Två gigantiska fleeceplädar. Perfekt i vår soffa fylld med frusna nakenhundar och dito matte.

Pläd från vår lokala tigg och skänkgrupp, fårskinn och kudden loppisfynd för sammanlagt 20 kr.

Avslutningsvis

Höjer jag en liten glöggskål åt er alla i ett av min mammas loppisfynd. De sötaste små glöggmuggar från Bodum samt ett kort och kärleksfyllt änglabudskap.

Var varsam med dig själv och de dina. Stanna upp, se vad du har och inte vad andra har. Var i den gemenskap du bjuds till. Du är önskad. 

 

❤Med Kärlek❤

 

Följ mig gärna på FB. Eller skriv till mig för frågor om tarotläggning och änglabudskap.

https://www.facebook.com/mrsmagika/

mrsmagika@gmail.com

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke