Kan du höra tystnaden? Och budskap om kärlek.

8

Måndag

Morgonen i förorten har startat. Som i ett trollslag förbyttes enstaka ljud till en mullrande kakafoni. Mamman som alltid skriker högre än barnet på väg till förskolan. Cyklisterna som med dödsförakt forsar fram på gågatan nedanför, blinda för allt runt dem. Tunga lastbilar, grävskopor. Varselklädda arbetare trängs med de många stressade, svarta, reflexlösa siluetterna. De som likt ett lämmeltåg rör sig mot tunnelbanan. Allt detta tränger in genom stängda fönster. Det går inte att värja sig.

Kontraster

Kontrasterna blir stora och jag räknar dagarna till vi kan lämna detta, för den i närmast kompakta tystnaden vid vår stuga. Första kvällen där, slår tystnaden emot oss. Hela familjen inklusive djuren, genomgår ett slags utandning som avslutas med att vi gör kväll tidigt. Faktum är att hundarna för det mesta rusar ett varv runt huset för att sedan bädda ner sig och vägra röra sig mer den kvällen. De vill inte ens äta kvällsmålet bara sova.

Att höra tystnaden

Jag är övertygad om att vi alla behöver tystnaden för att orka med det moderna livet. Det finns oerhört mycket ljud bara i våra hem som vi vant oss vid. Men som för den sakens skull inte stressar kroppen mindre. Ett intressant test en kan göra är att sätta sig mitt i hemmet,ta några djupa andetag, sluta ögonen, lyssna och registrar/räkna alla ljud. De blir många,många jag lovar.

Rensa bort onödiga ljud.

I vår stuga har vi till en början omedvetet valt bort saker som låter. Vi har ingen TV, ingen diskmaskin tex. Dessa som låter i det närmaste oavbrutet tillsammans med datorer,tvättmaskin,”paddor”,telefoner, kylskåp m.m. Mycket av våra apparater står på standby vilket också avger lågt oavbrutet ljud. Lägg till alla de ljud som vi inte kan välja bort men vant oss vid. Och de vi stör oss på t.e.x grannbarnen som spelar fotboll inne. Medan föräldrarna lyssnar på tecno med extra bas. Eller den äldre grannen som alltid sätter på radion halvfem vardag som helgdag.

Det är inte så konstigt att vi blir trötta och känner oss stressade utan att veta varför. Det kan till och med vara en hälsoinvestering att rensa hemmet på onödiga ljud. Börja med sovrummet. För att på så sätt få möjlighet att vila och vara i tystnad.

Budskap för måndag och tisdag

I dag blir det premiär för min nyaste Tarotlek The Llewellyn skapad av Anna-Marie Ferguson.

Korten tyds från vänster till höger.

Måndag

Äkta kärlek känner ingen tid eller brådska. Vare sig kärleken mellan två älskande eller mellan vänner. Äkta kärlek är värd att vänta på och söka.

En kär vän hör inte av sig som förut. Det finns en besvikelse runt detta. Men låt inte den ta överhand. Fråga vänligt varför, allt har en förklaring. Du som lever i en relation kan behöva ge extra kärlek till din partner i dag. Även om det tar emot litet. Fråga dig själv varför du känner så. Det ligger mer i dina känslor än i din partners. Ge sedan din älskade en stor dos kärleksfull omtänksamhet.

Tisdag

Du är stark. Och klarar det du förutsätter dig. Du avslutar något, ett projekt och det är gynnsamt för dig. Var stolt över det du åstakommit. Stig inte åt sidan utan låt andra se att det är du och ingen annan som rott detta i land. Tacka och ta emot. Du är värd allt detta och mer där till. Det är lätt för dig att bry dig mer om andra än dig själv. Se upp så du inte glömmer dig i detta.

❤Med Kärlek❤

 

Ett stort tack

Jag vill passa på att tacka för alla fina kommentarer på FB. Jag har en “bugg” eller något i mitt system som gör att jag inte kan kommentera som mig. Detta gör att jag väljer att inte kommenter alls. Lämna mer än gärna en kommentar här i bloggen så lovar jag att svara. Er omtanke om mig gör mig alldeles varm i hjärtat. Muskeln mår bättre och jag med. Följ mig gärna på FB. Eller skriv till mig för frågor om tarotläggning.

https://www.facebook.com/mrsmagika/

mrsmagika@gmail.com

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

8 kommentarer

  1. sandra den

    Tack! Det var ett budskap som träffade mig. Ha en fin dag.

    • frumagika den

      Tack Sandra. Vad härligt. Önskar dig det samma❤

  2. Inga den

    Är fullständigt övertygad om att du har rätt angående det där med tystnaden!
    Själv har jag blivit så gott som döv.
    Ingen läkare kan tala om vad det beror på. Har gjort alla sorts undersökningar.
    Mina öron “fick nog”, tror jag.
    För när det blev allvar på riktigt, så jobbade jag i en kundtjänstmiljö där det var ständiga
    ljud. Plus stressen av ringande telefoner m.m – Då var jag över 40. Slutade så småningom,
    men skadan var redan skedd. Och det har inte blivit bättre heller.
    Men just tystnad tror jag är oerhört viktigt. Så var glad att ni har stugan “att fly till”!
    Säkert tusen gånger bättre för din rygg också.
    Tack för dina ord.

    • frumagika den

      Tack Inga.
      Vad märkligt och ledsamt med hörseln.Tur du slutade!!! Ja “Stugan” är även min “andliga” plats. Kanalerna är rena och ibland får jag be dem dämpa sig?för jag vill ha lugn och ro.Då brukar de säga att nu när jag äntligen hör vad de har att säga får de ju lov att passa på???
      Tack för DINA fina ord Inga.
      ❤Fru MagIka❤

  3. Ann-Christin den

    Tack snälla fint att läsa Ha det gott ❤?

    • frumagika den

      Tack till dig❤ önskar en fin måndagskväll?

  4. Maud Thorin den

    Tack för din fina beskrivning. Skrattade igenkännande. I mitt yrke är det fläktar, ringsignaler, prat i mobiler och folk emellan. Så när jag kommer hem klappar jag om katten och klär om och sätter mig med kaffe och korsord och slappnar av i tystnaden. Önskar jag oxå hade en stuga att åka till. Kram

    • frumagika den

      Härligt Maud❤
      Katter är underbara vi har tre. Den röde spver alltid på mitt huvud…kattmössa. jag vet inte var i landet du bor. Men i Sörmland där vi har vårt älskade ruckel finns många stora gårdar. De hyr ut sina torp på helårsbasis. Allt från villastandard till hel omodernt med pump på gården och vedspis. En får leta litet på nätet och skriva till de större gårdarna. Borde finnas i fler bondelandskap.
      ❤Fru MagIka❤

Lämna en tanke