Kontraster och Budskap för torsdag och fredag.

0

Storstad

Så var även jag åter i storstaden. Det är så stora kontraster mellan det liv vi har där på landsbygden i vår stuga och det i närförorten till Stockholm.  När jag vaknar i stugan kan jag kliva rakt ut i tystnaden. Barfota i det daggvåta gräset. Bofinkar nojsar i träden. Doften från skogen, mustig så där på morgonen varma barrträd och fuktig mossa.  På avstånd hörs granngårdens får. I bland ser jag en annan granne gå förbi på väg att plocka några blommor och kanske bär till sin hustrus frukostbricka. Han har berättat att han gjort så sedan de var unga.

Ljud i “overload”

I storstadsförorten vaknar jag av bilen som sopar gågatan nedanför vid fem-halv sex, ackompanjerad av grävskoporna vid det närmaste bodstadbygget. Lastbilar som dundrar förbi ett stenkast i från på väg med varor till matvarubutiken. Ilsket tutandes på varandra,kivas de om det trånga utrymmet på vägsnutten vid butikens lastkaj. De köar på rad med motorerna på. Dofterna från avgaserna tränger in i sovrummet och blandar sig med oset från bottenvåningens restaurang. Fisk,starka kryddor,vitlök,frityrolja och avgser.

Drömmen

Min önskan och dröm sedan många år. Den som var så nära att jag kunde ta på den blir så oerhört stark. Flytten från allt detta. För mig är det inte härligt och pittoreskt med ett sovrum som är höljt i matos och avgaser. Morgnar utan fågelsång. Alla människor som trängs med eller utan bil. Att varje morgon nästan bli överkörd av ett otal stressade cyklister. Som alla har tjusiga cyklar men varken ringklockor eller trafikvett. För många låter detta som musik. Men inte för mig.

Hoppet

Två år och fem månader efter skadan, verkar det som jag kanske klarar övningskörning i små doser. Mina diskbråck sitter så till att armarna påverkas mest den ena. Kanske,kanske kan jag klara det nu. Jag önskar och hoppas.

Budskap för torsdag och fredag

Korten kommer från Doreen Virtue och Radleig Valentines Angel Tarot.

Här fortsätter temat arbete och relationer. Det verkar bli studier av något slag. Fördjupning inom något område. För en del av er är det arbetsplatsrelarerat. En kurs med kollegorna eller studieresa. Här kan det bli livliga diskussioner. Och det gäller att välja sina “strider”. Stå fast vid vad du tycker. Och stå för ditt beslut i frågan. Och i andra fall låta tystnaden tala. För andra av er verkar det som det funnits funderingar och planer att vidareutveckla ett yrke. Fördjupa kunskaperna för att kunna utvecklas inom ett gebit och på så sätt komma vidare inom en yrkeskategori. De säger “ta chansen du kommer klara det”. Du med en hobby som står inför att satsa på den som yrke och inkomstkälla. Du bör planera detta noga och forska djupt innan du släpper taget om din anställning. Bättre att trappa ner och fasa ut. Även om det låter tråkigt.

❤Med Kärlek❤

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke