Ett budskap till dig.

4

I dag var rätt dag

Ja, nu är det dags att ånyo förmedla budskap. Men innan vill jag dela med mig av en insikt och en fin familjekväll.

Gröna Lund

I veckan var det då dags för kvällen på “Grönan”. Jag var som vanligt inte väldigt upplagd för detta. Jag åker i princip inte ett enda dugg. Och allt med höjder och dalar går bort. Kvar finns spöktåget, kärlekstunneln och tekopparna. De två första är så nedslitna och dammiga så det är inte värt ett enda öre. Jag sitter mest och funderar på om jag skall slänga mig ut damma och städa av för att sedan renovera allt. Och i attraktionen kaffekoppen/thekoppen är det jag och alla under fem år som åker.

En plan

I år fick jag en idé jag tog med stickning och bad att få bli avsläppt på en resturang med någon skön sittplats. Och jag hittade en med soffa! Så när familjen kastade sig ut på nöjesfältet för att åka så många attraktioner som möjligt,satt jag med stickning och ett glas rosé.

Tankar

När sedan familjen kom och gjorde mig sällskap för middag under tonerna av Molly Sandén,hade jag hunnit med många tankar. Mest handlade det om mina rädslor. Katastroftankarna som vuxit sig så starka och stora genom åren. Jag har blivit en rädd person. Rädd för mycket helt enkelt. Bland annat att åka bil och att övningsköra. Och prova nya saker eller finnas i nya situationer skrämmer mig också då rädslan för att misslyckas och att inte duga är stor, inte bara det den är gigantisk. Risken för att misslyckas skrämmer nog mest av allt.

Allt krymper

När rädslorna tar över krymper världen avsevärt. Och det blir frustrerande. De som träffar mig ser sällan eller upplever inte mig som rädd och osäker. Tvärtom brukar de beskriva mig som glad,öppen och med skinn på näsan. Ja, det är ju vad jag VILL skall synas. Bakom fasaden är det rädslor,osäkerhet och panikkänslor som styr. Så där på Gröna Lund under middagen ser jag på min älskade make,yngsta dottern med sommarbästisen. De är litet uppspelta även maken har små rosor på kinderna. De har så roligt.

Nu gör jag det

I min väska ligger åkhäftet maken köpt orört. Skamset tänker jag att han så gärna vill dela glädjen och jag sitter envist fast i rädslorna. Eftermiddagen säger jag -Nu åker vi. Och styrde med bestämda steg mot närmaste attraktion “Kvasten”. Fast besluten att genomföra åkandet. Och jag gjorde det! Och fler attraktioner blev det. ALLA de jag varit så rädd för utom två. Och det berodde på att parken stängde inte på att viljan sviktade. Men de finns kvar.

Nästa utmaning

I dag när du läser detta är jag påväg ut på grusvägarna för att övningsköra. Säkert sakta och med hjärtat i halsgropen. För tänk om jag misslyckas. Tänk om diskbråcken i nacken inte klarar mina rattanden och växlandet? Då får det vara så! För efterråt vet jag ju säkert och slipper gå här och oroa mig. Höstens motto blir för mig “krossa alla onödiga rädslor”.

Dagens budskap

Dagens budskap kommer från Angel Tarot av Doreen Virtue.

“Balans i tillvaron. Efter ledighet startar vardagen om. Många planer och projekt har tagit form under semestern. Men ta inte i för mycket. Redan nu kan hösten kännas oöverstiglig. Det är för att det är för mycket planerat. Och inte någon av planerna handlar om återhämtning eller något avslappnande och roligt. Du skall räcka länge. Så sätt dig och sortera bort allt som inte är nödvändigt och lägg till saker som ger glädje och lust.

Några av er oroar sig för ekonomin. Ja, den kan vara eller komma i obalans. Men du klarar av det alldeles utmärkt bara du planerar ordentligt och gör upp en stram budget. Känslan som infinner sig när du lyckas, kommer ge dig stor tillfredställelse. Ett nytt arbete eller förändring på arbetsplatsen ger också viss oro och den kan vara befogad. Men ha is i magen och låt inte känslorna fara iväg. Nu är inte rätt tid att vara spontan eller agera i affekt. Ge inget svar på ett erbjudande på stående fot. Utan be att få tänka på saken och gör så, mycket noga. Ta gärna hjälp av en klok vän att diskutera med som ett bollplank. Vill du inte det sätt dig i lugn och ro. Skriv ner farhågorna och fördelarna på ett papper. Låt det ligga ett tag. Läs det sedan och du kommer ta rätt beslut.”

❤Med Kärlek❤

 

 

Välkomna in på min FB sida “Fru MagIka” där jag visar mina andliga och vardagliga alster.


 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Inger Nilsson den

  Hej fina du ?
  Hoppas du inte tar illa upp när du läser mina rader utan, menar bara väl och hoppas du blir nyfiken att utforska. ❤️
  När jag läser om dina rädslor tänker jag direkt på njurar. Inom kinesisk medicin ser man på helheten o varje organ i kroppen kopplas ihop med olika känslor. Njurarna kopplas ihop med oro/rädslor, levern hör ihop med ilska. Så det kan hända dina njurar behöver lite omsorg. Det finns 2 tjejer hör på fb som studerat kinesisk medicin och massa annat och nyligen skrivit en fantastisk bok i ämnet och vad man kan göra för att stötta o läka kroppens obalanser. Rekommenderar varmt att kika in på deras sida, Hermansdals gård, här på fb och kanske beställa deras bok. Med omtanke ❤️ Kram Inger

  • frumagika den

   ❤Tack för din omtanke❤

 2. Inga den

  Grattis till ditt mod! Nu mår du säkert mycket bättre. Att ta tag i sina rädslor kräver just, mod!
  Men du är inte ensam minsann. ALLA är nog livrädda att misslyckas. Men visst går man miste
  om mycket roligt.

  Och ingenting kan vara värre än att känna sig som en fegis.
  Lycka till med bilkörningen. Klart du klarar det, nu har du ju “besegrat” karusellerna.

  • frumagika den

Lämna en tanke