Längtan

0

Längtan efter stillheten

Att få vara i vårt lilla ruckel till stuga är det bästa av det bästa. Tacksam för varje morgon jag får vakna där. Den stillheten som finns tidigt på morgonen. Våra katter som kommer in för frukost. Skramlet från deras skålar är det enda som bryter naturens ljud och tystnaden inne. Kaffet smakar aldrig så gott som då.

Dåligt odlingsår

Ja det blev tunnsått med både tomater och gurka. Salladen är en katastrof slog ut i blom innan den bildat blad. Men i ett hörn av tomten dignade det av blåbär och smultron. Och bara några steg från oss hängde skogshallonen så mogna att jag bara skakade ner dem i mitt medhavda durkslag. I nattlinne,raggsockor och foppatofflor plockade jag en halvliter av de små söta bären till vår dotters frukost.

 

Varmt

Det har varit mer hetta än värme. Framför dörrarna och sovrumsfönster hängde vi blöta gardiner. När vinden tog tag i dem kom små svala pustar. Hundarna orkade inte mycket under dagen. Så vi vände litet på dygnet. Sent på natten eller tidigt på morgonen fick de rasa av sig. Och passa på att plocka sig litet blåbär.

Gösta plockar blåbär.

Idétorka.

Jag hade lovat mig själv att inte ha en massa oavslutade projekt. Men nu är vi åter i staden och vad står på verandan? Jodå, två oavslutade större projekt. Och flera mindre. Å andra sidan är väl inte sommaren helt slut. Även om heltidsvistelsen i stugan är det.

❤Med Kärlek❤


Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke