Fånga dagen och tips på gratislyx.

2

Det låter som en utnött klyscha.

Det att fånga dagen. Men det är en av de livsläxor jag lärt mig så här långt. På denna långa resa tillbaka till något slags hälsa. Den är sann. De dagar som är tuffa efter dygn utan sömn,värk och förlamande utmattning. Då behöver jag kunna uppskatta det lilla i det stora.

Det har tagit tid 

I bland ramlar jag tillbaka i de där hålen av svärta och hopplöshet. De som är fyllda med oro för de runt mig och framtiden. Men så tar jag stegen ner för trapporna med mina hundar. Går med dem på promenad. Och då menar jag vad jag skriver. Jag följer dem på deras promenad. Försöker se världen ur deras perspektiv. Vad är det som döljer sig i gräset? De luktar på något spännande i sin höjd jag i min. En buske, en blomma. Ser på de vackra löven, en vacker svamp.

Så kan jag ge ett enda råd

Är det just att fånga dagen. Stanna upp, känn vinden i ditt ansikte. Smaka en extra gång på kaffeklunken. Sträck på dig litet längre när du vaknar. Och en annan sak. De där tuffaste dagarna, tänk på vad du gjorde dagarna innan. För det mesta var det säkert litet förmycket och förlänge. Och just därför kanske det är en tuffare dag. Jag försöker vara generös mot mig själv de där mindre bra dagarna. Genom vila,mat som bara är att värma, korta promenader med mina hundar,en lång varm dusch,mjuka kläder och meditation.

Lyx som inte kostar

När jag fick utmattningssyndrom fick jag också en checklista av min terapeut. Man skulle “unna” sig saker som att gå på massage,klippa sig, äta ute,nya kläder… Tjena! Alla som varit sjukskrivna vet att det knappat går att överleva med ersättningen. Så jag undrade stilla var pengarna till den där lyxvardagen skulle komma ifrån. Min klämkäcka terapeut sade att ville man så kunde man. Det vara bara att prioritera rätt. Behöver jag säga att hon var singel,frisk och ung? Inte som jag äldre,med gruvligt dyra mediciner (som byttes varje månad till något nytt som skulle skynda på tillfrisknandet), tre hemmavarande barn. Det var inte fett ens när vi båda heltidsarbetade eftersom vi är lågutbildade båda två.

Gratislyx

Ja det fick det bli. Jag gör egna oljor till kroppen. Doftsätter efter tycke och smak. Jag började med att använda solrosolja det var vad jag hade råd med. Litet bivax i och jag fick en härlig fotsalva. Jag önskade mig fina tvålar i present. Jag köpte rökelse som jag älskade. Musik hade jag hemma. Så blev det hemma spa. Jag läste på och fixade ansiktmasker,peeling mm av det jag hade i skåpen hemma.

Återvunnen tvål. Tvålrester smältes stöptes om med egenodlad ringblomma som topping.

En gång i veckan

Bara en gång i veckan bestämde jag att det var dusch och det fick bli en spadag. Sakta men säkert återkom lusten och njutningen av att känna mig ren och fräsch. Och det kom av sig självt. Behovet av egenomtanke. Och där är jag nu igen. Och denna gång skall jag inte glömma bort mig igen.

 

❤Med Kärlek❤

 

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

Lämna en tanke