Snart höst

8

Vilken sommar

Tänker jag när jag sitter här i gryningen med kaffekoppen. Så varmt och torrt.Snart är den över. Vardag och höst är i antågande. Nästan en månad utan bloggande eller tarotläggningar. En paus för återhämtning på alla plan. Tänk så mycket som kan hända på en månad. Inte bara ur mitt privata perspektiv. Jag tänker på bränderna, det stundande valet i höst och vad det fört med sig. Inte alltid så positiva vindar.

Stuglivet

Fina om än heta dagar och nätter har det varit i stugan. Värmen tog udden av kreativiteten och det jag föutsatt mig att skapa är inte färdigt. Men litet smått har det blivit. Det gamla fula café bordet fick sig en remake.

Tomten och grödorna har till stor del torkat bort. Men litet har överlevt. Tackvare makens idoga och uppfinningsrika sparande på vatten vi använt till disk och dusch. Så kan vi hämta oss små,små djupröda tomater, gyllengula små paprikor och krispig plocksallad till frukostsmörgåsen och middagssalladen. Tre fröer av Zucchini exploderade i landet och har givit oss riktigt riklig skörd och mer kommer.

Allt är inte en dans på rosor

Nej så är det. Tänker jag medan jag smuttar på det heta kaffet. Hösten ligger framför mig snart. Jag vet ingenting om vad som väntar efter augusti. Det fyller mig stundom med obehag. Jag är inte längre någon spontan person. Allt planerar jag noga för,annars kan orken ta slut mitt i något. Eller dränera mig i flera dagar.

Arg

En sak har förändrats under denna sommar. Jag har gått och blivit arg. Riktigt förbannad faktiskt. Arg på att jag inte får den vård jag behöver. Min läkare har inte “vårdat” mig. Jag har bett om en remiss till specialist för alla mina diskbråck som inte verkar läka något vidare. Han mumlar och svarar svävande att det är lång väntan och finns nog inte så mycket de kan göra. Jag har bett om detta sedan den 1a augusti 2016! Så nog sjutton hade jag fått en tid om han skickat en remiss! Eller ett svar av någon sort. Jag är helt enkelt utless på denna situation. Jag vill ha hjälp att bli så frisk att jag kan jobba med något. Är det inte möjligt så vill jag veta det. Önskan om ett avslut och att få gå vidare, att få komma ur detta vakuum jag befunnit mig i, i två år nu är stark. Ett vakuum som jag studsar runt i som en gummiboll. Kastas mellan hopp och förtvivlan. Det måste få ett slut. Jag vill ha mitt liv tillbaka. Att vara livegen hos försäkringskassa och tafatta husläkare är inte det jag önskar. Helt ärligt har jag inte den minsta lust att lägga min så knappa energi på att dansa efter deras pipor. Nej, jag vill dansa efter min musik. Jag vill vara fri att leva mitt liv. Inte vara fjättrad med fotboja från försäkringskassan. Mitt liv går inte i repris.

❤Med Kärlek❤


Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

8 kommentarer

 1. Inger Nilsson on

  Vet precis vad du menar med att leva i ett vakuum o vara fjättrad o för min del styrd av arbetsförmedling och återkommande utmattming m värk/smärta vid belastning som aldrig får tid att läka pga just det faktum att jag är arbetslös samt ej 100% arbetsför. Får dock all ersättning från arbetsförmedlingen (men försäkringskassan står för själva utbetalningen) trots att jag inte kan arbeta 100%. Sista åren har handlat om att bevisa att jag inte kan arbeta 100% med arbetsträning, utredningar etc i stället för att fokusera på att bli frisk. Detta pga att jag är fjättrad o hamnar i en fälla mellan myndigheter. Nu ser jag en ände på det då det inte finns fler utredningar att göra. Resultatet av den får jag i slutet på augusti och då blir det förmodligen att söka sjukersättning på halvtid vilket tar minst ett halvår innan man får svar.
  En fråga till dig som sökt hjälp sen 2016! Har du försökt byta läkare? Jag vet att många m ryggproblem söker hjälp på Strängnäs ryggklinik o får bekräftelse o proffessionell hjälp. Tror man kan söka m egen remiss, utan läkares hjälp. Undersök det. Kram ❤️

  • Tack❤
   Vad skönt att du åtminstone ser slutet på din kamp. Jo jag har redan börjat formulera min egenremiss. Så den blir av. Det handlar mycket om att det måste vara betalt av landstinget alltså måste behandlaren ha avtal med mitt landsting.Där jag bor får patienten ingen egen läkare längre det finns mest inhyrda som stannar någon vecka. Och här fick jag träffa samma doktor. Det är vad som hållt mig från att byta.Håller tummar och tår för dig och att du får ditt sjukbidrag och inte behöver vänta i ett halvår.
   Kram ❤

 2. Hej!
  Jag vet inte hur dina diskbråck sitter till men om det är i länden, så tycker jag du ska skriva din egen remiss till Stockholm Spine på Löwenströmska sjukhuset så det där kan ge dig ett ”second up pinion” Dom är specialister på det området. I Uppsala på rygginstetutet är det specialiserade på diskbråck i nacken. Kolla med någon av dessa om de kan ev hjälpa dig!
  Lever själv med diskbråck sen många år tillbaka men är som tur var nu äntligen smärtfri utan operation när allt har läkt.
  Lycka till ❤️

 3. Hej! Var i samma situation i många år tills jag en dag inte kunde gå eller stå pga smärta. Jag blev skickad till sjukgymnastik och fick tabletter men tillslut orkar inte kroppen gå med smärta, detta förvånar mig att läkarna inte förstår. Vi betalar skatt för att b.l.a kunna ha en bra vård?? Istället så stressas vi ännu mer av försäkringskassan eller arbetsförmedlingen som gör att kroppen går i försvar och får ännu mer smärta. Jag hade turen att efter många år få träffa en läkare som remitterade mig till Strängnäs ryggklink så numera är jag stelopererad och mår bra. Ge inte upp !

Lämna en tanke