Ett barns önskan, inte alltid vad föräldrar tror

0

Det största

Det finns tre händeler i mitt liv som förändrade allt. Det var de tre döttrarnas intåg. Att vara gravid och sedan föda dessa ljuvliga varelser är minnen och erfarenheter  som jag varmt vårdar. Och inget gör mig stoltare än dem.Yngsta dottern blir 12 år alldeles snart. När hennes systrar var små och även i tonåren tyckte jag att jag sällan fick tid att lyssna på deras kloka tankar. Så när sladdisdottern var på väg lovade jag mig att ta tiden vi fick och fortfarande har och förvalta den.

Byta liv

Vi talar just nu mycket om att växla ner. Byta miljö våga ta steget och bosätta oss i vår lilla stuga.  En skrämmande och spännande tanke. Då jag inget körkort har och det blir väldigt opraktiskt. Mina skador i ryggen gör att armarna värker och inte lyder riktigt. Så än blir det svårt att lösa. Och dessutom är jag livrädd för bilåkning och att köra. Fick jag bestämma hade det räckt med två växlar och max fart på 50km/h! Men för att återgå till samtalen om tanken att flytta. Jag frågade dottern vad hon behövde för att det skulle kännas bra med en flytt. Svaret var så rörande. “Jag behöver inte så mycket jag, så ingenting tror jag”

En tänkare

Hon är en tänkare. En dag kom hon hem och berättade att hon hittat en tavelkrita. Med den hade hon i smyg skrivit på marken på skolgården. Och inte vad som helst utan “Du Duger Som Du Är” “Älska dig själv” “Ha en bra dag” “Du är inte ensam” “slå inte på dig själv”

När jag frågade hur hon tänkte runt det hon skrivit svarade hon. “Att ibland finns det människor som känner sig helt ensamma mamma. Då tänker jag att de läser detta så blir dagen kanske bättre och inte så ensam och ledsam.”

När jag senare gick ut hade hon utanför vår port  gjort samma. Och även skrivit “Välkommen hem”

Dagens ungdom

Många suckar och gnäller på “dagens ungdom”. Då undrar jag följande: vem och vilka uppfostrade “dagens ungdom”? För är en missnöjd med dem är det bara att ställa sig framför spegeln.  Det är ju vi som börjar komma “mitt i livet”. Vi som är födda på 60 och 70-talet som har fött och uppfostrat våra unga vuxna.

Att samtala

Att lyssna och tala med unga vuxna. Och de som är på väg in i vuxenvärlden. Så som vår yngsta och hennes vänner, är både  spännande och givande. Jag blir glad och förundrad över hur ljust och glatt de tänker om framtiden. Detta trots att vår värld stundtals är rätt förmörkad av krig,svält och vilsna vuxna. En värld som sköljer över dem på ett sätt jag aldrig behövde uppleva som barn. För då fanns tre radiokanaler, två TV kanaler, två dagstidningar och dito kvällspress. Telefonen satt fast i väggen och användes inte mer än nödvändigt. Ville en veta något fick en läsa böcker och uppslagsverk. Hade föräldrarna inte råd med dessa gick vi till biblioteket. Vi fick söka svar. Idag matas barnen i en aldrig sinande ström vare sig de vill eller inte. Det är ett stort ansvar att axla. Så jag tycker på det hela taget att “dagens ungdom” är fantastiska.

Snart 12 år

Denna vecka blir hon 12 år. Inte heller detta år kan få det hon önskar sig. Det vet hon och är oerhört tacksam för det lilla hon får. Den snäva ekonomin för en sjuksriven får ringar på vattnet. Som mamma hade JAG velat kunna ge alla mina tre flickor något de drömt om och hett önskat sig. Någon gång.

❤Med Kärlek❤

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke