Tacksamhet och budskap för helgen.

2

Tacksam

Oändligt tacksam för alla fina kommentarer och all kärlek ni läsare och mottagare av budskapen jag förmedlar ger mig. I går spräckte jag 6000 besökarvallen. 6027 var ni som läste något jag skrivit på min blogg. Det vill jag fira med er. Så jag skall klura ut något.

Ni som läser mer än mina budskap vet att min kropp inte är den mest samarbetsvilliga. Just nu har jag antingen fått ett nytt diskbråck eller så har något av de jag har blivit sämre.

Otursförföljd eller för höga krav?

Under denna resa har jag inte träffat en enda bra läkare i den vanliga somatiska öppenvården. En var väldigt trevlig och sjukskrev mig. Men lyckades inte hitta vad som felades mig?! Den som efterträdde fokuserade bara på sig och kränkte faktiskt mig oerhört. Genom hur han talade till och om min person. En släkting sade till mig att jag är en jobbig patient för jag har 30 års erfarenhet av att arbeta i vården och som det inte var nog har jag flera medicinska diagnoser. Men jag är ju inte läkare inte ens sjuksköterska. Samt jag kan väl inte vara den enda människan som har mer än en sjukdom? Nu sitter jag här med smärtor och det tog två dagar av telefonsamtal och köande för att få 10-15 min med en doktor. Jag vägrar stå med mössan i handen och skrapa med foten i något slags förlegad gudalik tacksamhetsgest till doktorn. Är det det som gör att jag inte får den vård jag så väl behöver och har rätt till? Jag är ingen otrevlig person. Jag har en bra uppfostran från barndomen och försöker att inte trampa folk på tårna. Så då har jag kanske för höga krav. För otursförföljd tror jag inte en kan vara. Men, vem bestämmer vad som är för höga krav? Är det verkligen så att jag skall nöja mig med den vård som erbjuds? I mitt fall i princip ingen?

Jag väljer

Att försöka se det som är positivt i stället. Min fina lilla familj. Mina underbara djur. Mina vänner de som stannat kvar och de som tillkommit. Vår älskade lilla stuga eller “rucklet” som jag brukar kalla det. När jag har som ondast och sömnen flyr. Då sätter jag mig först vid sängkanten hos vår yngsta dotter och hjärtat svämmar över av att se på henne. Sedan smyger jag vidare och gör samma med min make. Min make, mannen jag levt med 30 år i höst. Utan allt detta vore jag inget. Så i all smärta och oro finns också en oerhörd tacksamhet över det fina osjälviska och vackra som jag har förmånen att ha i mitt liv.

Budskap för lördag och söndag

Denna vecka fortsätter med kort från Mary -El Tarot

Lördag

Njut av det du har idag. Släpp kraven och sköt om dig själv. Att hela tiden pressa sig till det yttersta. Att stå i “fören” av skeendet är visserligen givande för det mesta. Men “den som gapar över mycket mister oftast hela stycket”. Oavsett det är materiellt eller emotionellt . Det du har räcker mer än väl.

Söndag

Så tvivlar du på dig själv igen. Gör inte det. Grinden är olåst. Det är du som sätter dig själv i fängelse när du övermannas av orimliga tvivel. Ta tag i det som tär på dig. Ändra tillvägagångs sätt och tankarna runt ditt dilemma. Som det är nu stångar du pannan blodig i väggen som du själv skapat. Den maktlöshet du känner kan du lösa upp själv. Sök balansen i livet. Det är viktigt. Du behöver den. Då släpper oron. Gör upp en plan för förändring som är hållbar. Små steg framåt är också steg i rätt riktning. Slå inte på dig för att de går långsamt i ditt tycke. En förändring stor som liten behöver tid att landa och genomföras.

❤Med Kärlek❤

Lämna gärna några ord här på bloggen eller min FB sida.

https://www.facebook.com/mrsmagika/

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

Lämna en tanke