Måndagsblues och budskap.

0

En helg går så fort.

Och vips är det måndag igen. Att vara sjukskriven är ju inget självvalt. Att “gå hemma” och vänta på samtal eller brev från FK, nästa läkarbesök, samtalstid, rehabutredningar. År i ett slags väntrum alá moment 22. Ja det är en oändlig lycka att helgen finns. Då får jag känna ett slags normalitet. Umgås med make och yngsta barnet.

Vår älskade stuga

Där är än ljuvligare nu när våren kommer med stormsteg. En tur dit blev det i lördags. Dottern hade med sig kompis. Tillsammans med sommarbästisen tog de två av hundarna med sig och var på en nästan tre timmar lång promenad. Medan maken bytte däck satt jag och lyssnade på fåglarna. Allt medan de kvarvarande hundarna sprang ut och in som det passade dem.

Drömmen

En dröm vore att kunna bo där. Den planen fanns. Den där våren jag skadade mig. Hade vi tänkt att jag skulle vika sommaren till att ta körkort. En intensivkurs. Utan körkort blir livet omöjligt med över milen till affären och mer till vårdcentral mm.  Istället låg jag i fosterställning och önskade bort smärtorna i rygg och arm.

Någon sade att allt är undanflykter 

Att vill jag ta körkort så är det bara att göra. Ja, till viss del är det  sant. Jag är skräckslagen i bilen. Fullständigt livrädd. Katastrofkänslorna övermannar mig och panikångesten exploderar. Men vi har jobbat på dem maken och jag. Så när jag kom så långt att jag vågade… så kom  skadan i vägen . Smärtan när jag skulle hålla i ratt och styra gjorde att jag inte klarade att koncentrera mig.

När smärtorna blev mer hanterbara

I dag har jag fortfarande hemska smärtor men vet mer vad som triggar dem så kanske skulle det fungera att övningsköra litet nu. Då griper hopplösheten in. För med mig sjukskriven sedan nästan två år, har ekonomin dränerats. Så en “blåmåndag” som denna övermannas jag litet av hopplöshet och “varför ens försöka”.

Då kommer min rädde hund

Sparris kryper upp i mitt knä och kräver pussar på sitt blyga vis. Han vänder upp kinden mot mitt ansikte. Och jag skall pussa. På ena sidan sedan andra och sist mitt på huvudet. Han är solen och hoppet en glåmig måndag som denna. Han viskar – Se på mig. Utan dig hade jag inte kommit så här långt. Pussa mig nu så tar vi kopplet och går ut sedan. Då mår vi bättre du, jag och de andra hundarna.

Budskap för måndag- onsdag kommer från Wicca Oracle cards.

Måndag

Allt är inte som du tror vid första anblick. Så ta ett djupt andetag och svälj inte allt som sägs eller görs utan att du bildat dig en alldeles egen uppfattning. Det kan också vara så att om du inte riktigt visar eller talar om vad du känner eller tycker i en fråga så får du heller inte det resultat eller var du önskar eller hoppas på.

Tisdag

Det du sår får du skörda är ett gammalt uttryck. Visst stämmer det. Nu kommer sol värme och njutning i naturen. Glöm inte att känna tacksamhet över det lilla i livet. Naturen kostar inget och kanske är det därför som så många undervärderar den och missköter den. Var inte en av de som skräpar ner och utnyttjar vår vackra natur. Ta med en påse ut i skogen och plocka med dig både ditt eget och andras skräp. Ingen blir mer tacksam än Moder Natur. Även i arbetslivet kan du städa litet och sortera dina arbetsuppgifter. alla idéer går inte att genomföra och en del kanske måste få stå tillbaka för att andra skall kunna fullföljas.

 

Onsdag

Ge och ta är något att fundera över. I bland kan det vara så att en ger mer än en får. Eller tvärt om. Tänk litet extra på vad du får och glöm inte att visa din uppskattning till den/de som är dig närmast. Jag får till mig att du som är i en långvarig relation kan behöva bjuda till litet och vara litet generös tillbaka.  Med vänliga och tacksamma ord kommer en långt.

Någon av er har glömt att balansera vänskapskontot. Allt behöver inte ges tillbaka i samma form som det du fick. Just nu har du ebb i kassan och vännen delar generöst med sig. Du kan återgälda på annat vis. Bland annat genom att visa din uppskattning.

<3 Med Kärlek <3

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke