Vårkänslor i kylan och budskap

0

Snön dröjer sig kvar

Och som jag längtar efter litet ljumma vindar. Det kommer,viskar vinden. Ha litet tålamod. Och det är sant. Tålamod är något som jag måste jobba med varje dag.

Skaparkraften

Haltar litet det här med skapandet. Spenderade ett par dagar bara med djuren i vår älskade stuga. Jag skulle skapa och vara i skogen. Men så blev det inte. Istället blev det mycket meditation,snåriga tankar och städning.

Denna helg så släppte något

Jag vaknade av att en låt fastnat i huvudet. En jag inte lyssnat aktivt på. Om och om malde den. Så jag gick upp. Det var omöjligt att somna om. Jag gör som alltid på mornarna här i vårt lilla paradis. Brygger kaffe och tänder en brasa. Njuter den första koppen med endast brasknaster som sällskap. Alla sover utom jag. Sätter på radion och där är låten. Bo Sundströms karismatiska röst “en sländas andetag”. Det blir inte tydligare än så.

Fram med penslar,färger

Jag målar, och letar information om trollsländor halva lördagen. Och mer pockar på… Samma procedur i dag.. Och nyckelpigan kom på papper. Båda är de djupt förankrade i folktron och när vi kristnades togs de över av munkarna. Dock var det tydligen svårare att få hedningarna att acceptera den anpassade versionen av  sländan. Vilket resulterade i många öknamn allt för att svartmåla och förstöra. Vad sägs om “Wasser Hexe” på tyska, vatten häxa det tycker jag är ett vackert namn men under medeltiden var det med säkerhet skräckinjagande. Andra namn på både nyckelpiga och trollslända är Freja. Det heter förövrigt vår äldsta. Så nu finns de då på papper. Inte riktigt färdiga men oj så roligt det var att måla med akvarell igen.

 

 

Så kom det budskap mitt i allt!

Ja exakt så mitt i allt var jag tvungen att dra tre kort åt er. För måndag till onsdag. Korten jag använde i dag kommer från The Mary-El Tarot. De tolkas från vänster till höger.

 

Måndag:

Du slarvar en del med dig själv.  Både själen och fysiken får lida. Försök finna balansen. Den finns inom dig och du behöver inte leta. Planera veckan med litet mindre för andra och mer för bara dig. Kortare dagar,mer utevistelse och sömn.

Tisdag:

Undvik tjafs,gräl och dispyter idag. Om inte det går försök vara “den stora” och gå inte in i konflikter skapade av andra. Sätt dig över det. Tiga ÄR guld.

Onsdag:

Sök svaret på frågan innan du levererar ett svar. Det hänger litet “grus”kvar från tisdagen. Men du är den som faktiskt reder ut det. Du serverar en sanning som varken är sötad med fjäsk eller saltad med pekpinnar. Hejja DIG!

 

❤Med Kärlek❤

 

Jag har en FB sida där jag visar mer av mina alster välkomna att titta in.

https://www.facebook.com/mrsmagika/

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke