Födelsedag, Lunchsällskap och Imbolic.

0

Ett år har gått.

Helt otroligt ett år sedan jag fyllde jämt. Det känns inte så. Men en snabb tillbakablick i vad jag själv tycker varit ett händelselöst år i motvind har ändå innehållit en del ljuspunkter. Så jag lägger det till minnena och startar ett nytt år från och med nu. Födelsedagen firades inte nämnvärt. Men jag bestämde mig för att rita litet till och vara ute i den soliga vinterdagen med mina hundar. Mindfulness. Och det var verkligen tur. För vår livlina den gamla trotjänarinnan Henne Majestät drog en djup suck och stannade. Utan bil blir det svårt och vi kan dessvärre inte lämna in den på en dyr verkstad för snabb lagning. Utan får vänta till vår verkstadsman kommer tillbaka från semestern…. så ingen stughelg i sikte på länge än. Och ja jag blev väldigt ledsen. Och så klart orolig. Jag sparar till en operation för min ena hund. Inte väldigt akut då det gäller att dra några tänder som han inte tappat som valp men nödvändig. Därför var det ju bra då att jag tog ut glädjen i förskott annars hade det blivit tunnsått av den varan.

Lunchbesök

Dagen efter födelsedagen kom kär vän på besök. Och då passade jag på att laga mat. Det blev saffransdoftande fisksoppa (eget recept) med vitlöksbröd och till efterrätt serverades hemgjord äppelpaj med lättvispad vaniljgrädde.

Kreativ och oavslutade “projekt”.

Jag tycker om att pyssla med massor av olika saker. Och jag vill så mycket men orken finns inte alltid. För några år sedan åtta mer bestämt fick jag en liten fotpall. Den behövde ny klädsel… ja och det har så klart inte blivit av. Men i helgen fick jag litet “jädrar anamma” och pallen kläddes.

Mer kreativitet 

Jag ritade en del denna vecka. Det är riktigt roligt. Att våga utan andra krav än att det skall avslutas. Två bokmärken och en del av ett större projekt fick jag färdigt.

                    (Bokmärke 5×15cm)

             (Del av ett större projekt)

Imbolic

Jag tycker om de hedniska traditionerna och som novis studerar jag dem och finner en glädje att uppmärksamma dem. Om så bara för mig själv. Denna helg inträdde Imbolic. Ett löfte om att våren är på väg. Ljuset återvänder. För mig känns det naturligt att “fira” Moder Jord och även visa tacksamhet över de gåvor hon så generöst ger oss.

Tarot och formerna runt det.

Jag vill dela med mig av mina kunskaper i ämnet. Men har inte riktigt hittat formen för hur och hur ofta än.  Men tids nog kommer det med.

❤ Med Kärlek❤

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke