Den livsnödvändiga kreativiteten.

0

Så blev det måndag igen. Som sjukskriven och borttagen ur sammanhanget arbete är måndagar inte den bästa dagen. I mina ACT samtal kommer jag tillbaka till vad kreativiteten betyder för välbefinnandet. Att sitta med den där sockstickningen. Långsamt,långsamt se hur sockarna växer fram. Ja inte går det undan precis.

Att våga göra utan nedsättande..

Ja det där med prestation sätter ofta käppar i hjulet för mig,det är jag inte ensam om. Men det är alltid lättare att se det hos andra. Hejja på dem i deras kreativa gärning. Medan jag själv låter Jante och olyckskorparna viska från mina båda axlar. Dit de flyttat utan att be om lov. En av mina “läxor” från terapeuten är att göra något kreativt VARJE dag! En utmaning. När de där oinbjudna hyresgästerna på mina axlar viskar fult -Du kan inte, du har inte rätta kunskaperna, sluta och gör något vettigt istället. Men en läxa är en läxa. Om så bara fem minuter med sockstickningen. Det har börjat lätta. Och målet för mig är att avsluta påbörjat pyssel utan att lägga värderingar i utförande eller kvalité. Så jag syr,ritar,målar och lagar mat. Inte allt på en gång. En sak i taget. Sakta sakta.

Hittade mina tuschpennor. 

Inspirationen har varit låg. Hela december och januari har den ena infektionerna avlöst varandra.  Den redan knappa orken har reducerats till det mest nödvändiga. Men det har trots det kliat i fingrarna. Min hemläxa börjar ge mersmak. Hittade tuschpennor i mina gömmor. Har egentligen aldrig använd tusch. Så det är ett nytt material för mig. När sömnlösheten satt klorna i mig ökar min stress. För att lätta på den började jag rita. Och det var fantastiskt roligt. Har inte ritat på över 20 år.

Släpp prestigen

Precis så sade jag till mig själv. Bara skapa. Strunta i att alla som målar i din närhet är bättre och mer kunniga! När de tankarna fick ta plats,då krälade snyltgästerna på mina axlar in i varsin skamvrå. Där kan de stanna tycker jag! Säger som en av döttrarna sade som liten när systern påtalade att hon sjöng “fel” i en ABBAlåt. Jag får sjunga som JAG vill!

Alltså; jag får rita som jag vill! Och det får DU med!

❤Med kärlek ❤

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke