Hur mycket skall man orka?

1

hjarta1

 

Förra veckan var jag tre gånger till min läkare. Varför? Jo för att FK och AF vill ha utförliga utlåtanden av mina tillkortakommanden.  Nu har jag postat alla papper. Magen knyter sig som i kramp. En enorm stress över om FK anser att jag är sjuk nog eller om jag är så pass frisk att jag skall se mig om efter ett annat arbete.

 

Den stora tröttheten

Den stora tröttheten ligger som en tung filt över min vardag. Den blir inte mindre av alla telefonsamtal läkarbesök mm som jag förväntas gå på så FK kan bedöma hur frisk jag är.  Oron över att inte veta om jag får ersättning till jul. Kanske måste vi klara oss bara på makens inkomst. Sover oroligt vilket resulterade i att jag bet sönder en tand i sömnen. Så illa att den var tvungen att dras ut. Bilen som maken måste ha gick sönder… ordentligt. …  Filten blir tyngre och tyngre…

Vad gör det med en människa

Jag funderar mycket på vad det gör med en människa att bli utsatt för FKs “hårdare tag” i “laget Sverige andan”.

Dessa outsinliga ifrågasättanden denna stress för den redan sköra och utsatta människan. finns det ingen forskning på det. Många jag lyssnat på säger att det är som kinesisk vattentortyr. Jag är benägen att hålla med. Det finns inget inkluderande i deras kampanj “laget Sverige” det är en inskränkt okunnig attityd som visas, där den sjukes hela existens ifrågasätts.

img_20161105_183759

Trampar vatten

Jag trampar vatten. Varje dag just nu. Kämpar med att se det vackra och fina i vardagen. Försöker fokusera på yngsta dotterns sovande ansikte när jag smyger in till henne innan jag själv försöker få en blund. Smeker hunden över huden och känner den kravlösa kärleken han ger. Lutar mitt trötta huvud mot makens axel. Tacksam över att han fortfarande finns här vid min sida. Samtalen från de vuxna döttrarna som får mig att glömma för en stund. Dessa små men ack så viktiga stunder gör att jag orkar hålla huvudet över vattenytan. Jag försöker fånga dagen. I kväll skall jag lyssna på musik. Maken med vänner har spelning. Hoppas att filten släpper taget litet och jag orkar.

<3 Med Kärlek <3

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

 1. Ja att vara i klorna på FK blir man inte friskare av ……
  Spelar ingen roll hur bra ens läkare är på att förklara för dom om situationen.
  Det behövs tid för kroppen att läka ,inte inre stress som förvärrar sjukdomsbilden med minst 110%
  Dessutom få vänta på pengar? #%!?
  Jag önskar av hela mitt ❤ att det ljusnar för Dig och familjen 😍 ❤ 👍
  Jag ber änglarna att bo hos er ett tag framöver 😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇
  Kram på dig 😍 💗

Lämna en tanke